Μετά την Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου αντίθετη με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια-Οδηγεί σε «κοινωνική σύγκρουση»

 

Η Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου εξέφρασε πολύ σοβαρές αντιρρήσεις επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» μέτρα, διαφωνώντας τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στο χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά.

Η πρώην υπουργός από τα 23 άρθρα του νομοσχεδίου, δήλωσε αντίθετη σε έξι και συγκεκριμένα στα άρθρα 5, 7, 11, 12, 13 και 14.

Οι βολές που εξαπέλυσε η Μαριέττα Γιαννάκου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα «βράζει» με τις αντιδράσεις να αυξάνονται το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» το οποίο έγινε πρώτο θέμα, εξέφρασε την αντίθεσή της με το σχέδιο νόμου, επισημαίνοντας ότι έχει «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού».

Στη συνεδρίαση παρενέβη και η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, αν και δεν ήταν μέλος των συγκεκριμένων επιτροπών, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τις αντιρρήσεις της σε πολλά άρθρα του νομοσχεδίου.

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε βελτιώσεις σε άρθρα που όπως είπε «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα». Παράλληλα η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «γονεικοκεντρικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό της άρθρο είχε επισημάνει τις «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here