Λευκορωσία: Τι λέει ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ μετά την κρατική αεροπειρατεία

Tην εκπομπή Πανόραμα του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης της Λευκορωσίας φαίνεται να καταγράφεται και Έλληνας υπήκοος, μεταξύ των τριών επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που αναχαιτίστηκε από μαχητικό και δεν έφτασαν στον τελικό προορισμό της πτήσης..

Μετά την σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς και πιθανώς μίας ακόμη νεαρής γυναίκας ρωσικής καταγωγής, οι επιβάτες επέστρεψαν στο αεροσκάφος για την ολοκλήρωση της πτήσης από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ωστόσο τρεις εξ αυτών προτίμησαν όπως φαίνεται να μην συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό οδικώς.

Η λευκορωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τους τρεις επιβάτες, μεταξύ τους έναν άνδρα του οποίου το όνομα φέρεται να αποδίδεται ως Ζήσης Ιάσων.

Όπως είπε στο κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας ο Έλληνας επιβάτης, πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του. Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, ζήτησε και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here