Λαϊκισμός, ψεύδη και υποκρισία από τον αμετανόητο Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη-Δεν δεσμεύεται για την 13η σύνταξη

 

Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς καμιά εξαγγελία δικών του μέτρων και πολιτικών υπέρ της κοινωνίας, αλλά συρόμενος πίσω από τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία ενώ καταγγέλλει τα υιοθετεί ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, εμφανίσθηκε στην διακαναλική συνέντευξή του, για μια ακόμη φορά, ως αμετανόητος λαϊκιστής, υποκριτής και τυχοδιώκτης. Ψηφίζει με κρύα καρδιά την 13η σύνταξη αλλά δεν δεσμεύεται για τα μέτρα του 2020!

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε αμετανόητος όσον αφορά τα όσα άθλια και συκοφαντικά είπε για τον πατέρα του πρωθυπουργού την περίοδο της χούντας. Όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την συκοφαντία αλλά είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα είπε αυτά, επειδή ο κ. Τσίπρας μίλησε και κατήγγειλε την δική του οικογένεια, η οποία ωστόσο άσκησε δημόσια εξουσία στην χώρα. 

«Απάντησα με ευπρέπεια, κάνοντας μόνο μία παρατήρηση για την οικογένεια του κ. Τσίπρα» ανέφερε προσθέτοντας ότι ο ίδιος «δεν έχει πει τίποτε που να είναι ανακριβές και άρα δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη από κανέναν».

Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» και πως θα πρέπει «να αφήσουμε τους πατεράδες μας και τις οικογένειές μας έξω από την αντιπαράθεση».

Μάλιστα κάνοντας νοητικά άλματα, είπε ότι ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε τις εκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όταν ο ίδιος εξ αρχής, είχε ζητήσει από τους πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Προεξόφλησε την ήττα της κυβέρνησης και είπε ότι ο κ. Τσίπρας το βράδυ των εκλογών πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Ακόμη και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία αποδέχεται πλήρως, δήλωσε ότι αν θα ασκήσει βέτο στην έναρξη θα ενταξιακών συνομιλιών της Β. Μακεδονίας, θα τα αποφασίσει εκείνη τη στιγμή και πρόσθεσε ότι θα κάνει διορθωτικές πολιτικές για το brand name της Μακεδονίας.

Ιδίως στο θέμα της 13ης σύνταξης με υποκριτικό τρόπο, λέει ψέματα όταν για να δικαιολογήσει την αλλοπρόσαλλη θέση του, υποστηρίζει ψευδώς, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, επειδή δήθεν δεν ψηφίζει την πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή!!!

«Δίνει κάτι που λέει ότι είναι 13η σύνταξη, ενώ είναι επίδομα και την ίδια ώρα δεν συμφωνεί με την πρότασή μας για το αφορολόγητο, το οποίο αν μειωθεί, κόβει μία σύνταξη.

Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στους εταίρους και να πούμε ότι διαφωνούμε με το μέτρο αυτό. Να έρθει ο κ. Τσίπρας και να δεχθεί την τροπολογία μας.

Εάν ο κ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε ως επόμενη κυβέρνηση την μείωση του αφορολόγητου», είπε.

«Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κύριος Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη, που αν ήταν θα έπρεπε να την δώσει τον Δεκέμβριο και όχι πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας όμως πως: «Ως προς το 2020 ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμία δικαιοδοσία, η ΝΔ εφοσον έρθει στα πράγματα θα εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Ενω απαντώντας σε άλλη ερώτηση ήταν πιο καταπιστικός, υποστηρίζοντας ότι με τα ευνοικά μετρα, ο κ. Τσίπρας ναρκοθετεί την επόμενη κυβέρνηση

Χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπργμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

Επανέλαβε επίσης την ανεύθυνη λαικίστικη στάση όσον αφορά το Μάτι, μίλησε για συνέχιση της ανοργανωσιάς και πρόσθεσε ότι γνωρίζει τον επόμενο ΓΓ Πολιτικής προστασίας που θα επιλεγεί με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια!

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κριτής των αξίων…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here