Κυνικός Μητσοτάκης εξαγγέλλει ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων, αγορά υπηρεσιών και απασχόληση δημοσίων υπαλλήλων σε ιδιωτικά κέντρα-Καταργεί το ΕΣΥ και δεν τον νοιάζει!

 

Ωμός, κυνικός, αμετανόητος οπαδός των συμφερόντων της ελίτ ο κ. Μητσοτάκης. Χωρίς αιδώ και συστολή, έχοντας πλήρη γνώση όσων λέει, προχώρησε σήμερα σε καθαρές νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων του ΕΣΥ και αγοράς υπηρεσιών από το ιδιωτικό τομέα αντί μηχανημάτων, πράξεις που αν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν σε πλήρη υποβάθμιση και υπονόμευση  του δημόσιου συστήματος υγείας. Μιλώντας δύο μέρες μετά την εξαγγελία για 7ημερη εργασία, στον Σκάι, και αδιαφορώντας εάν όλα τα παραπάνω θεωρηθούν ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια»!

«Το κράτος δεν θα αγοράζει ποια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, αριθμό εξετάσεων. Δεν είναι μεγάλη συζήτηση. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές όπως οι σκανδιναβικές χώρες», πρόσθεσε ενώ μίλησε και για αξιολόγηση των νοσοκομείων.»Τα νοσοκομεία έχουμε συγκεκριμένες σκέψεις. Θα πρέπει να αξιολογούνται. Εκεί υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες. Αυτά είναι αυτονόητα αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμα ζητούμενα».

Αλλά δεν έφτανε αυτό. Εξήγησε ότι στα ιδιωτικά κέντρα με τους ιδιωτικούς τομογράφους θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι αφού οι τομογράφοι θα βρίσκονται εντός των νοσοκομείων. Η ιδιωτική εταιρεία, όμως, αν είναι ικανοποιημένη θα μπορεί να τους προσφέρει επιπλέον χρήματα στον μισθό που θα πληρώνει το δημόσιο!

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φορά θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες.

Οσον αφορά την 13η σύνταξη και πάλι δεν ήταν σαφής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην την εφαρμόσει μόνιμα:

«Καταρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο (σ.σ. των επιδομάτων) και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να το δώσει τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις, πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

Εκτιμώ πως ναι θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το 2020. Γιατί κάνω το σχέδιο μου με τον προϋπολογισμό του 2020. Θα υπάρχει χώρος για να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον φόρο προς τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

Θα χάσει ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι μία «ψήφος επιβράβευσης» για τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πήχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Θέλω μια καθαρή νίκη της Ν.Δ. το βράδυ της 26ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Όπως είπε οι κάλπες των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη φορά που πολίτες θα μπορέσουν να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση. «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτό το δίλημμα» πρόσθεσε.

Για την παιδεία εξήγγειλε αξιολόγηση σχολικών μονάδων

Είναι άδικο για τους ίδιους τους φοιτητές. Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα ίδια τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων. Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να έχει περιθώρια μεγαλύτερης αυτονομίας στο πως θα λειτουργήσει το σχολείο του. Να επιλέξουμε σωστά τους διευθυντές των σχολείων. Σε πρώτη φορά θα αξιολογήσουμε τους διευθυντές και τις σχολικές μονάδες. Τα νοσοκομεία έχουμε συγκεκριμένες σκέψεις. Θα πρέπει να αξιολογούνται. Εκεί υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες. Αυτά είναι αυτονόητα αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμα ζητούμενα.

Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα τα Εξάρχεια

Για το θέμα της ασφάλειας ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι είναι μικρή η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ και επανέλαβε το σχέδιό του για προσλήψεις νέων αστυνομικών «που θα τους διαθέσουμε όλους στην ομάδα ΔΙΑΣ και την ομάδα Δέλτα, που θα είναι πιο ορατοί. Το να αποδεσμεύσουμε την αστυνομία από περιττό διοικητικό έργο απλοποιώντας τη διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας ώστε ο αστυνομικός να βγει από το τμήμα και να είναι εκεί που τον χρειάζεται ο πολίτης, στη γειτονιά»..

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ό,τι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα είναι μια μεγάλης κλίμακας αστικής παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here