Παρέμβαση Ρουβίκωνα με συνθήματα στο γραφείο του Ν. Μηταράκη

Ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, έφοδο σε κτίριο στο Κολωνάκι όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγραψαν με μπογιές συνθήματα σε τοίχους και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Επί όπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν αναζητήσεις, ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Την ευθύνη της παρέμβασης ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με ανάρτηση της στο site της όπου γίνεται σαφές από το κείμενο ότι η παρέμβαση έγινε για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνουν, όποια αντίληψη κι αν έχει καθένας/μια στην κοινωνική βάση γενικά για το φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς στις ειδικές και παρούσες συνθήκες ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε όλοι/ες, ντόπιοι/ες και μετανάστες είναι η τεράστια κρίση που έχει ήδη πέσει πάνω μας. Μια κρίση που υπερβαίνει κατά πολύ το τυχαίο φαινόμενο της πανδημίας και που ο στόχος κράτους και κεφαλαίου είναι να την φορτώσει εξ ολοκλήρου σε εμάς. Είμαστε ήδη μια δεκαετία μνημονίων με την πλάτη στον τοίχο και τώρα δεχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

Σημειώνουν επίσης όπως στην Λέσβο το πραγματικό κοινό συμφέρον ντόπιων και μεταναστών είναι να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πάψει το νησί να είναι τιμωρητική αποικία, έτσι και μέσα στην τεράστια κρίση αυτό που πρέπει να αναζητάμε είναι οι συμμαχίες, η ενότητα της κοινωνικής βάσης και το μέτωπό της ενάντια στον κοινό εχθρό.

Δεν έχουμε αυταπάτες, αναφέρουν σε άλλο σημείο, απέναντι στην περιπλοκότητα τέτοιων φαινομένων, ούτε υπεραπλουστεύουμε. Αλλά δεν θέλει και κάποια ιδιαίτερη ανάλυση το προφανές: Οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν φτωχούς ενάντια σε φτωχότερους. Και ζητούν να κλείσει το αίσχος του Καρά Τεπέ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here