Κοτζιάς: «Να μη μιλάει για προδοσία η ακροδεξιά»

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις, η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Η γλώσσα είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας»

Ο Ν. Κοτζιάς αμφισβήτησε και την ρητορική της αντιπολίτευσης περί μακεδονικού αλυτρωτισμού και κινδύνου για την «Μακεδονία του Αιγαίου».

«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ρώτησε: «Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους Τουρκολάγνους; Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here