Κόρμπιν: Αλλάξαμε το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία-Δεινή ήττα των βαρόνων του Εργατικού κόμματος και του «μπλερισμού»

 

Με μια πολιτική του δήλωση που βλέπει στο μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγει η αναπάντεχη για πολλούς, άνοδος των Εργατικών στις βρετανικές εκλογές, ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα και έχει στενούς δεσμούς με τα συνδικάτα, δήλωσε ότι όποια κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, οι Εργατικοί με την πολιτική τους πρόταση , άλλαξαν ήδη το πρόσωπο της πολιτικής στην Βρετανία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές μας που δούλεψαν σκληρά σ΄αυτή την προεκλογική εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα και στα Social media. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι ψήφισαν ένα μανιφέστο που προσφέρει πραγματική αλλαγή στη χώρα μας. Οποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, έχουμε ήδη αλλάξει το πρόσωπο της πολιτικής στη Βρετανία», δήλωσε ο κ. Κόρμπιν.

Aυτό που συνέβη, πρόσθεσε μετά τη νίκη του στην έδρα περιοχή του Λονδίνου, είναι ότι ο  λαός είπε αρκετά με τις πολιτικές λιτότητας, τις περικοπές δημοσίων δαπανών, την υποχρηματοδότηση  των υπηρεσιών υγείας, των σχολείων μας, της παιδείας γενικότερα που δεν δίνουν στους νέου μας την ευκαιρία που αξίζουν στην κοινωνία μας».

Οπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η καλή επίδοση των Εργατικών, παρά τις κακές δημοσκοπήσεις. ενισχύει τη θέση του κ. Κόρμπιν στην ηγεσία του κόμματος και αποδυναμώνει τους παλιούς βαρόνους του μπλερισμού και της δεξιάς πολιτικής, που στοιχίζονταν πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό για να πλήξουν τον Κόρμπιν.

Είναι γεγονός ότι το παλιό κατεστημένο του Εργατικού Κόμματος, επιχείρησε να «ξεφορτωθεί» τον Κόρμπιν μετά το δημοψήφισμα του Brexit αλλά έχασε κατά κράτος καθώς ο κ. Κόρμπιν έχει γερά ερείσματα στο κόμμα και τα συνδικάτα τα οποί τον στήριξαν αποφασιστικά.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και δεν φέρνει τους Εργατικούς στην πρώτη θέση, αποτελεί μεγάλη νίκη για τον Τζ. Κόρμπιν καθώς πολλοίς μέσα στο κόμμα αμφισβητούσαν τις ηγετικές του ικανότητες και προεξοφλούσαν μεγάλη ήττα και αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή.

Τώρα όμως παρακολουθούν κι αυτοί αποσβολωμένοι και ηττημένοι τις εξελίξεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here