Κέρκυρα: Πιστοί μπήκαν παράνομα σε εκκλησία και κοινώνησαν εν μέσω κορωνοϊού-Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς

 

Πιστοί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, παρά τις απαγορεύσεις και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ αλλά και της ίδιας της Ιεράς Συνόδου, βρέθηκαν παράνομα στην Εκκλησία και μάλιστα κοινώνησαν κανονικά!!! Το ερώτημα είναι με ποιό τρόπο βρέθηκαν μέσα στην Εκκλησία πιστοί, από τη στιγμή που αυτό απαγορεύεται και οι λειτουργίες γίνονται κεκλεισμένων τνω θυρών, υποτίθεται. Και επίσης οι φερόμενοι ως παρόντες παράγοντες της αυτοδιοίκησης γιατί βρίσκονταν εκεί; 

Οι παρανομίες είναι πολλές και η παρέμβαση του κράτους οφείλει να είναι άμεση και παραδειγματική.

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα ο Χαρδαλιάς

Θέση πήρε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμικες διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Η Κέρκυρα σήμερα», στη θεία λειτουργία που έλαβε χώρα στην εκκλησία του αγίου Σπυρίδωνα, αν και τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι, οπερατέρ και άλλοι πιστοί, των οποίων ο συνολικός αριθμός υπερέβαινε τα 15 άτομα.

Μάλιστα η μετάληψη των πιστών πραγματοποιήθηκε μπροστά στις κάμερες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει οι λειτουργίες να γίνουν με τρόπο σεμνό και λιτό, ιδιαίτερα αυτές που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Παράλληλα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας για τα νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.
  • Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

Η ίδια εφημερίδα υπενθυμίζει δε ότι στις αρχές Μαρτίου η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης ασθενειών, ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι.

Πηγή: Η Κέρκυρα Σήμερα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here