Καταλονία: Η Μαδρίτη μπλόκαρε τα sites υπέρ του δημοψηφίσματος

Κάθε ώρα που περνά, αυξάνει η ένταση στη Καταλονία, ενόψει του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Κυριακής. Η τοπική κυβέρνηση στη Βαρκελώνη κατηγορεί την Μαδρίτη ότι συμπεριφέρεται όπως η Τουρκία, η Κίνα και η Β.Κορέα, μπλοκάροντας τα σάιτ που είναι υπέρ του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα η ισπανική κυβέρνηση στέλνει πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία και εντείνει τον οικονομικό έλεγχο. Οπως λέει το δημοψήφισμα είναι παράνομο και παραβιάζει το ισπανικό σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας αναλαμβάνει την δικαστική έρευνα για το δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει προχωρήσει μέχρι τώρα στη σύληψη 14 στελεχών της τοπικής κυβέρνησης και έχει κατάσχει περίπου 10 εκ. ψηφοδέλτια.

Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Carles Puigdemont, έγραψε στους Twitter links λγια να δουν οι πολίτες που θα ψηφίσουν.

Αναξιόπιστο

Οι ισπανικές αρχές, προχώρησαν στις κινήσεις αυτές, προκειμένου να καταστήσουν αναξιόπιστο το επικείμενο δημοψήφισμα, έλεγαν δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως τώρα να επιτρέψουν να γίνει ένα «πάρτι» απόσχισης.

«Μπορεί να υπάρξει ένα πάρτι την Κυριακή, στο οποίο, σε πλατείες και σε δρόμους κάποιες κάλπες μπορεί να στηθούν και μια ψηφοφορία–κοροϊδία μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αλλά δεν θα είναι ένα δημοψήφισμα», τόνισε ένας από τους αξιωματούχους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here