Καραμανλής σε Δένδια: Νίκο δεν έχεις άδικο για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ-Ανησυχία για τον ακροδεξιό κατήφορο Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ανησυχία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια για τον ακροδεξιό κατήφορο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ευλογίες του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, φαίνεται να συμμερίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, είχε ο κ. Δένδιας με τον κ. Καραμανλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στο Νίκο Δένδια ήταν: «Νίκο, δεν έχεις άδικο». Φράση που αν αληθεύει, μεταφράζεται σε ταύτισή και σ΄τηριξη του στις απόψεις Δένδια.

Οπως είναι γνωστό, ο Νίκος Δένδιας είχε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος του επιτέθηκε και χαρακτήρισε ατυχείς δηλώσεις στα Παραπολιτικά, όπου διατύπωνε την καθαρή κεντροδεξιά άποψη λέγοντας: «δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια».

«Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα», είπε ο κ. Αυγενάκης για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του κ. Δένδια.

Τελικά η διαμάχη διευθετήθηκε, όχι όμως και η μεγάλη ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση που μαίνεται στο εσωτερικό της ΝΔ, η ηγεσία της οποία υπό τον κ. Μητσοτάκη έχει παραδοθεί στην ακρδοεξιά ομάδα των κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη-Βορίδη, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here