Καλογήρου: Θα επαναδιατυπωθεί το άρθρο για τον βιασμό

O υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο συγκεκριμένο άρθρο σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που είναι παρόντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίμαχο  άρθρο όπως ήταν διατυπωμένο, συγκέντρωσε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

«Σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση στη σχετική παράγραφο στην κατεύθυνση να υπάρξει σωστή ποινολογική εξισορρόπηση» είπε ο Μιχάλης Καλογήρου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την αναθεώρηση των Κωδίκων, έχοντας νωρίτερα διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι ο βιασμός μετατρέπεται σε πλημμέλημα, καθώς -όπως είπε- διατηρείται ως κακούργημα με ποινή έως 15 έτη.

Απαντώντας στις δηλώσεις της απούσας Φ. Γεννηματά, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Εμείς θα νομοθετούμε στην Βουλή και τα πολιτικά στελέχη θα τοποθετούνται εκτός Βουλής». Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που φεύγει θυμήθηκε τον Ποινικό Κώδικα. Προχωρά μόνος. Αμφιλεγόμενες διατάξεις πολλές και αλλαγές που βγάζουν μάτι. Ο βιασμός είναι έγκλημα, δεν υπάρχει light βιασμός».

Ο πρώην υπουργός Στ. Κοντονής απηύθυνε έκκληση οι νέοι κώδικες να ισχύσουν είτε από 1ης Σεπτεμβρίου 2019, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, είτε από 1ης Ιανουαρίου 2020, με τον κ. Καλογήρου να απαντάει ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί σήμερα καθώς έχει απασχολήσει και τον ίδιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής και ΚΚΕ. Τα νομοσχέδια εγκρίθηκαν χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι το βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here