Δίκη Siemens: «Ηταν ψέμα όταν είπε η ΝΔ ότι δεν είχε σχέση με τον Χριστοφοράκο»-Μέιλ μάρτυρα στον Α. Σαμαρά, μιλά για «βρωμιές» της εταιρείας

 
Δυο email που έστειλε ο γαμπρός του Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλης Σέκερης προς τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο μονοπώλησαν τη δίκη των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρίας που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στα μέιλ αυτά κάνε λόγο για «βρωμιές» της εταιρείας που γνωρίζει και ζητά από τον Α. Σαμαρά να μεσολαβήσει απειλώντας τον Χριστοφοράκο, ώστε να μην μετακινηθεί από την θέση που είχε. Aπαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι η Ν.Δ. είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Τα επίμαχα email, τα οποία αναφέρονταν σε παρασκηνιακές δράσεις της εταιρίας και έχουν βρεθεί, στο παρελθόν,  στο επίκεντρο συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens, στάθηκαν η αφορμή να δεχθεί ο μάρτυρας «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα η οποία, προφανώς, δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις. Μάλιστα,  η εισαγγελέας προειδοποίησε τον κ. Σέκερη για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας.
Το πρώτο μήνυμα εστάλη το 2006  από τον κ. Σέκερη στον Αντώνη Σαμαρά και του ζητεί να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου  να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα. «Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παραλήπτης του δεύτερου μηνύματος ήταν ο ίδιος ο Μ. Χριστοφοράκο και σε αυτό ο κ. Σέκερης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ , καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα.
Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει σε ποιες «βρωμιές» αναφέρεται και ποιους αφορούν αλλά και τι περιλαμβάνει το «παρασκήνιο» είπε:
«Το 
email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας».
« Υπονοούσατε λοιπόν ότι κάποιος έδινε λεφτά….;» ήταν η ερώτηση της εισαγγελέως με τον μάρτυρα να απαντά : «Δεν υπονοώ τίποτα. Οι «βρωμιές» αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας  που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν ( σ.σ. οι κ.κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πει και στον Χριστοφοράκο».(…) «Έβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν».
Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. «Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ. Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό…» ανέφερε. 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here