‘Η τώρα ή ποτέ- Ωρα μεγάλων αποφάσεων για κάθαρση-επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από μηδενική βάση-Κανόνες, διαφάνεια και θεσμικός έλεγχος παντού-Τέλος στις μαφίες

Η απίστευτη εξέλιξη στο ντέρμπι της Τούμπας κατέδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, το καθεστώς σαπίλας, διαφθοράς και οικονομικών συμφερόντων που ζει και βασιλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες.

Ενα άθλημα εξαιρετικής ομορφιάς που συνεπαίρνει τους φιλάθλους έχει μετατραπεί σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων, με επικεφαλής διάφορους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τους κομματικούς στρατούς για ίδιον όφελος.

Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο του μαφιόζικου ποδοσφαίρου, δεν έχει αλλάξει παρά τις αρχικές φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης από το 2015 και μετά.

Οι δήθεν εξυγιαντές αποδείχθηκαν γιαλαντζί και όταν δεν τους αρέσουν οι εξελίξεις, εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, οπλοφορώντας και απειλώντας διαιτητές.

Οι εικόνες της Τούμπας προσβάλουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο, πλήττουν την εικόνα της χώρας και στέλνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, στα τάρταρα της αξιοπιστίας.

Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο είναι προφανώς, εικόνα και ομοίωση της γενικότερης κατάστασης ανομίας και μη εφαρμογής των νόμων, που ήταν εμπεδωμένη στην ελληνική κοινωνία. Μόνο που στη μπάλα, τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, γίνονταν κάθε φορά ο κυρίαρχος νόμος, ανάλογα με το πια εγκληματική φατρία επικρατούσε κει έλεγχε το χώρο.

Η υπόθεση ελληνικό ποδόσφαιρο, έγινε πλέον ανέκδοτο, βυθίζοντας το στη πλήρη ανυποληψία. Πιο πρωτάθλημα να πανηγυρίσει κάποιος; Των όπλων, των ενστάσεων, των καταγγελιών;

Η κατάσταση έφτασε στο κόμπο. Απαιτεί άμεσες, στιβαρές και υπεύθυνες λύσεις. Λύσεις που θα θα πονάνε όλους αλλά θα θέτουν σε νέα βάση το σαθρό οικοδόμημα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να εκκινήσει εξ αρχής. Από νέα, μηδενική βάση. Με αυστηρούς κανόνες που θα τηρούνται από όλους για όλους. Με προυποθέσεις οικονομικής διαφάνειας και θεσμικών ελέγχων.

Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί οριστικά σήμερα. Οσοι ενδιαφέρονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματικά, ως προιόν που θέλουν αν επενδύσουν, να ορίσουν με τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η θεραπεία θα πρέπει να είναι ριζική. Χωρίς ημίμετρα και χτυπήματα στη πλάτη. Νέο πλαίσιο από μηδενική βάση τώρα. Αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη. Και πρωτάθλημα ξανά του χρόνου με νέο θεσμικό πλαίσιο.

Αλλιώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here