Φρουζής: Είμαι στη διάθεση της Βουλής-Είχα συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για θέματα φαρμάκου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Συναντήσεις τόσο με υπουργούς όσο και με στελέχη της αντιπολίτευσης είχε ο Κων. Φρουζής με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Οπως αναφέρει σε επιστολή του προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, επισημαίνει ότι στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα του φαρμάκου και της Υγείας ενώ δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ενώπιον της.  

Ο άλλοτε επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας με γραπτή δήλωση που διένειμε στον Τύπο μέσω των δικηγόρων του Θεόδωρου Παναγόπουλου και Κωνσταντίνου Φαράντου, χαρακτηρίζει αβάσιμα όσα δημοσιεύονται σχετικά με τις επίμαχες συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Η δήλωση του κ. Φρουζή είναι η ακόλουθη:

«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη χώρα μας.

Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here