Fake news από τον Μητσοτάκη καταγγέλλουν τα ellinikaxoaxes: Λανθασμένος ο αριθμός εμβολιασμένων πολιτών σε διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Τα ellinikahoaxes ξεμπρόστιασαν τα fake news του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων. Είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός καταδεικνύεται ως επίσημος διακινητή; fakenews με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά εν των πραγμάτων μέγα πολιτικό ζήτημα, καθώς αποδεικνύει την μεθοδευμένη προσπάθειατης κυβέρνησης να εξαπατησει τους ελληνες πολιτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ισχυρισμός

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την 1η Μαΐου του 2021 περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες είχαν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Συμπέρασμα

Όπως προκύπτει από τα επίσημα δεδομένα για τους εμβολιασμούς, την 1η Μαΐου του 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 3,115,339 εμβολιασμοί με την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Οι συνολικά εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονταν στους 2,170,847. Συνεπώς, δεν αληθεύει πως κατά την 1η Μαΐου «περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση».

 

Σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βίντεο για Πασχαλινές ευχές που κοινοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο, εντοπίζουμε τον ισχυρισμό ότι περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής. Ας δούμε τι ισχύει.

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια. Ήδη, περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση. Και καθώς λειτουργούν, πια, πάνω από 1,000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τους 5,000,000 εμβολιασμένους Έλληνες. Το πρώτο τείχος ανοσίας, λοιπόν, είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας. (…)

Δείτε τις δηλώσεις εδώ.

Τι ισχύει;

Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός των εμβολιασμών δεν πρέπει να ταυτίζεται με εκείνον των εμβολιασμένων και αυτό διότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη χώρα μας, χορηγούνται σε 2 δόσεις.

Το ερωτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά είναι θα κλειδωθούν οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο facebook σχετικά με το ζήτημα αυτό;

Οταν ο Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στα ellinikaxoahes για την καλή δουλειά τους

Προεκλογικά, τον Ιούνιο του 2019, ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή τους στον Γρ. Αρναούτογλου,  έδινε τα συγχαρητήριά του για την καλή δουλειά που κάνουν τα Ellinika Hoaxes.

«Χαίρομαι που υπάρχουν σήμερα ανεξάρτητοι μηχανισμοί διασταύρωσης του τι είναι fake news και τι δεν είναι. Και είδαμε να δουλεύουνε καλά. Και ουκ ολίγα βίντεο τα οποία έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα που είναι βίντεο κοπτοραπτικής να βγαίνει κάποιος ανεξάρτητος και να λέει συγνώμη αυτό είναι fake news. Δεν είναι αυτό που είπε. Δεν είναι αυτό που εννοούσε. Πάτε να παρουσιάσετε διαφορετικά κάτι που έχει πει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Να με κρίνουν όσο θέλουν οι πολίτες και αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, γι’ αυτά τα οποία λέω, για το πρόγραμμά μου, αλλά θεωρώ αδιανόητο συστηματικά να προσπαθούν κάποιοι να βάλουνε στο στόμα μου λόγια τα οποία δεν έχω πει».

Φυσικά, ο «ανεξάρτητος» αυτός μηχανισμός που χαρακτηρίζει ο κ. Μητσοτάκης κάθε άλλο παρά ανεξάρτητος μπορεί να χαρακτηριστεί αφού… συμπτωματικά, αυτά που χαρακτηρίζουν ως fake news συνήθως είναι αυτά που θίγουν τη ΝΔ και τον αρχηγό της… Επίσης, πρόκειται για το μηχανισμό αυτό που μπερδεύει τη δημοσιογραφία και την γνώμη με τα fake news.

Μήπως λοιπόν, κάπου έχει μπερδευτεί και ο κ. Μητσοτάκης; Αλλά, μάλλον όχι… Δίνει τα συγχαρητήριά του εκεί που… τα αξίζουν…

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here