Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση της Αθήνας για τη κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών και Πρωτοκόλλου ένταξης σε ΝΑΤΟ_Ζάεφ: Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Εστάλη στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασαν από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η γειτονική χώρα θα στείλει άμεσα επιστολή, προς τον ΟΗΕ, τα κράτη μέλη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, για την αλλαγή της ονομασίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Από τον βαλκανικό δρόμο, όπου περιμέναμε για δεκαετίες βγήκαμε επιτέλους στην λεωφόρο της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός της γεινοτικής χώρας. «Σήμερα υψώνουμε την σημαία του ΝΑΤΟ, που μαζί με αυτή την πατρίδα μας και της Ευρώπης μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών»  είπε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται απλώς για ένα σύμβολο, αλλά για μία νέα πραγματικότητα, μία νέα σελίδα στην ιστορία μας».

Αργότερα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το μέλλον δεν είναι πλέον μοιραίο. Πετύχαμε η πατρίδα μας να βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Γινόμαστε το 30ό πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Γινόμαστε ασφαλής χώρα. Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Την ανάρτηση συνοδεύουν φωτογραφίες από την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here