Ερευνα για την Ryanair που εγκατέλειψε τους επιβάτες στην Τιμισοάρα-Επιστροφή των 89 επιβατών στην Ελλάδα, με έκτακτη πτήση που ναύλωσε το Υπουργείο Μεταφορών

Ερευνα για να διαπιστωθεί εάν η αεροπορική εταιρεία Ryanair εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες της πτήσης της από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, που ανακατευθύνθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η Αθήνα, σύμφωνα θα εξετάσει εάν ο αερομεταφοράς χαμηλού κόστους παρείχε στους 184 ταξιδιώτες στήριξη, φιλοξενία σε ξενοδοχείο και μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, όπως οφείλει βάσει διεθνών κανονισμών, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου.

«Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης», το μήνυμα του υπουργού Μεταφορών που κατηγορεί την Ryanair ότι επέλεξε με δική της ευθύνη, ως πρώτο εναλλακτικό αεροδρόμιο αυτό της Τιμισοάρας, ενώ ως δεύτερο εναλλακτικό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Ο κ. Σπίρτζης μεσολάβησε ώστε η αεροπορική εταιρεία Aegean να στείλει αεροσκάφος για να παραλάβει τους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στην Ρουμανία και να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Τα ναύλα θα καταβληθούν από το υπουργείο.

Το αεροσκάφος της Aegean αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα και θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 17:00.

Με την πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα 89 επιβάτες. Άλλοι 88 βρίσκονται ήδη στον δρόμο του γυρισμού με λεωφορεία – τα οποία κατήγγειλαν νωρίτερα πως δεν είχαν θέρμανση. Οι υπόλοιποι επτά φαίνεται πως βρήκαν με ίδια μέσα τρόπο επιστροφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here