Επίκειται ο μίνι ανασχηματισμός-Πέτσας: Θα ενισχυθεί η διαχείριση για το Ταμείο Ανάκαμψης-Σε κομβικό ρόλο ο Σκυλακάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται ο μικρός ανασχηματισμός που συζητείται τις τελευταίες ημέρες.

Είναι πιθανό να υπάρξει ένας αναπληρωτής υπουργός για το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ αναβάθμιση ενδέχεται να έχουμε και για το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας με την τοποθέτηση ενός αναπληρωτή υπουργού και στο υπουργείο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει επίσης η προοπτική αξιοποίησης τριών γυναικείων ονομάτων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε θέσεις γενικών γραμματέων, αλλά και πλήρωσης των κενών θέσεων που προέκυψαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη αντίστοιχα.

Επιβεβαίωσε επί της ουσίας σήμερα (Δευτέρα) ο Στέλιος Πέτσας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μικρό ανασχηματισμό μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ωστόσο, επανέλαβε τα περί διορθωτικών κινήσεων, οι οποίες –υποστήριξε– πως «δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό», αλλά «ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, καθώς χρησιμοποίησε τη φράση «τις επόμενες ημέρες» για τις κινήσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός στο ζήτημα αυτό.

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός… Ο πρωθυπουργός έχει πει εδώ και καιρό ότι θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες θα συνιστούν δύο πράγματα: α) μη ανασχηματισμό, β) ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Πέτσας είπε πως υπάρχουν τομείς που χρειάζονται μεγαλύτερο συντονισμό και ταχύτητα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ο πρωθυπουργός σταθμίζει και θα πάρει τις αποφάσεις του», σημείωσε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με διαρροές από μέσα ενημέρωσης, σήμερα υπήρξε έντονη κινητικότητα στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με υπουργούς ή ανθρώπους που πρόκειται να αναλάβουν νέα καθήκοντα.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here