Εντοπίσθηκαν συντρίμμια του Μιράζ στη Σκύρο-Νεκρός ο πιλότος-Η ανακοίνωση Καμμένου

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο πτώσης του Mirage 2000-5 της πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν πριν από λίγο τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους. Οπως ωστόσο ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι νεκρός.

 «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή δυο ακόμη όμοια αεροσκάφη για αποστολή αναχαίτισης.

Ο πιλότος ονομάζεται Γιώργος Μπαλταδώρος και είναι γεννημένος το 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.

Ο 34χρονος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων τα οποία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

Το λόγο έχουν τώρα οι τεχνικές υπηρεσίες του ΓΕΑ για τον εντοπισμό των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

Ώρα 14:36, η φρεγάτα Ψαρά δεν είχε ακόμη φτάσει στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών βορειοανατολικά της Σκύρου. Περίπου στις 14:00, η φρεγάτα Ψαρά πέρασε το Κάβο Ντόρο και πλέει προς το σημείο απ’ όπου εκπέμφθηκε το τελευταίο σήμα του Mirage.

Ανοιχτά της Σκύρου αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα και ένα πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι.

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να δώσει σήμα ή να αναφέρει κάτι για την κατάσταση του αεροσκάφους του προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Ολες οι πληροφορίες δείχνουν ότι το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε ότι το σκάφος έχει καταπέσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here