Ενταση, ΜΑΤ και δακρυγόνα στα λιμάνια Λέσβου και Χίου-ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά-Live οι εξελίξεις

ΦΩΤΟ: ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ενταση σε Λέσβο και Χίο.Κάτοικοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για νέες κλειστές προσφυγικές δομές μέσω επίταξης χώρων.

Γύρω στις 11 το βράδυ της Δευτέρας κι ενώ αναμένεται η άφιξη πλοίου με περίπου δεκάδες αστυνομικούς, εμφανίστηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης δύο κλούβες των ΜΑΤ και με χρήση δακρυγόνων διέλυσαν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στο σημείο απομάκρυναν τα απορριμματοφόρα που είχε τοποθετήσει ο δήμος Μυτιλήνης, προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγα λεπτά αργότερα αποκλείστηκε και το λιμάνι Σιγρίου από απορριμματοφόρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Την ίδια ώρα, δύο κλούβες με ΜΑΤ κατέλαβαν και το λιμάνι των Μεστών στη Χίο, όπου αναμένεται να καταπλεύσει σύμφωνα με πληροφορίες το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Bue Star Naxos», το δεύτερο πλοίο με αστυνομικούς που στέλνει η κυβέρνηση στα νησιά.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τις εξελίξεις από το ΝΗΣΙ:

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο κατευθύνεται το πλοίο Πήγασος  που κανονικά επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το επιβατηγό-οχηματαγωγό αναχώρησε ξαφνικά στις 4:15 το απόγευμα από το λιμάνι του Λαυρίου.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο πλοία λίγη ώρα μετά τον κατάπλου τους από τα λιμάνια του Λαυρίου και του Πειραιά δεν μπορούσαν πια να ανιχνευτούν, όπερ σημαίνει πως είχαν κλείσει τα ραντάρ.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά

Οι πληροφορίες για την εν κρυπτώ μεταφορά δέκα διμοιριών των ΜΑΤ στη Χίο και στη Λέσβο, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα καταστολής εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία των νέων προσφυγικών δομών- φυλακών, προκαλούν μεγάλη ανησυχία και ενισχύουν την ένταση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να δώσει λύσεις, καταφεύγει στην πυγμή και στη βία, χωρίς μάλιστα να προβαίνει στην απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις της. Οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αυτές τακτικές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης. Καθιστούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά υπεύθυνους για την ομαλότητα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στα νησιά μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here