Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τη διακοπή του εμβολιασμού ζήτησαν οι αμερικανικές αρχές

Mε έκτακτη είδηση οι New York Times, έκαναν γνωστό το αίτημα  από FDA ( Aμερικανικός Oμοσπονδιακός Oργανισμός Φαρμάκων) και CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων) για άμεση παύση της χρήσης του εμβολίου κατατέθηκε από έξι γυναίκες ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιελάμβανε θρόμβους στο αίμα περίπου δυο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Οι έξι γυναίκες είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 48 ετών. Η μια γυναίκα πέθανε ενώ μια ακόμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ενώ περίπου 9 εκατομμύρια έχουν διατεθεί σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Το αίτημα θεωρείται σύσταση προς τους επαγγελματίες της υγείας στις ΗΠΑ. Ωστόσο η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλα τα ομοσπονδιακά εμβολιαστικά κέντρα.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναμένουν ότι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι υγείας θα λάβουν το αίτημα ως ισχυρό σήμα για να προχωρήσουν στη διακοπή των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι γιατροί είναι πιθανό να μην είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίσουν την σπάνια παρενέργεια του εμβολίου εάν οι εμβολιασμένοι αναπτύξουν συμπτώματά της.

Ο FDA, επισήμανε πως «η θεραπεία αυτού του συγκεκριμένου θρόμβου είναι διαφορετική από τη θεραπεία που μπορεί συνήθως να χορηγηθεί». Επιστήμονες του FDA και το CDC, θα εξετάσουν από κοινού τις πιθανές συνδέσεις ανάμεσα στο εμβόλιο και την παρενέργεια με την ανάπτυξη θρόμβων και θα αποφασίσουν εάν ο FDA θα συνεχίσει την αδειοδότηση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες ή θα την περιορίσει.

Έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του CDC για αύριο Τετάρτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here