Ελληνική τραγωδία: Κυβερνητικές φιέστες για τα 200 χρόνια, την ώρα που χιλιάδες πολίτες δίνουν μάχη ζωής στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία

Ζούμε την απόλυτη ελληνική τραγωδία. Την στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει και χιλιάδες πολιτες δίνουν μάχη για τη ζωή, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, συνεχίζουν, ακάθεκτοι και ανέμελοι τις παράταιρες φιέστες, τις φανφάρφες, τις ομιλίες και τα επισημα δείπνα. Πρόκειται για μαγική εικόνα. Κάποια από τις δύο είναι εκτός πραγματικότητας. και επειδή ο κ. Γεραπετρίτης αποκήρυξε ως ανύπαρκτη τις εικόνες κατάρρευσης στα νοσοκομεία, λέγοντας για όσους τις μεταφέρουν, οτι βλέπουν οράματα, καταλαβαίνουμε, ότι η κυβερνηση Μητσοτάκη είναι παντελώς..ασυναίσθητη. Γιατί ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της κατάστασης, θα έπρεπε απλά να αναβάλουν όλες τις φιέστες, οι οποιες μπορεί να περιμένουν και να εστιάσουν την μάχη τους στο να σώσουν όσες ανθρώπινες ζωές μπορούν.

Την ώρα που η κυβέρνηση έβαζε σε πλήρη εφαρμογή τη διήμερη φιέστα με υψηλούς προσκεκλημένους (ούτε καν η προγραμματισμένη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα), η χώρα κατέγραφε ξανά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και 67 θανάτους.

Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με τον αριθμό των διασωληνωμένων να είναι στους 699, ενώ υπάρχουν και 105 άτομα διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, 60 με Covid και 45 μη Covid.

Δραματικές εκκλήσεις σε Ερυθρό και Τζάνειο, «έμφραγμα» στο Λαϊκό

Το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας συνεχίζουν να σηκώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής όπου κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε για… δείγμα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τρομακτικά φαινόμενα διαλογής ασθενών, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση το νοσοκομείο Λαϊκό «φράκαρε», καθώς κατά την χθεσινή εφημερίδα όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν καλυμμένα και χρειάστηκε τουλάχιστον εφτά ασθενείς να βρεθούν εντός θαλάμων σε φορεία.

Απίστευτες καταστάσεις όμως βιώνουν οι εργαζόμενοι και σε άλλα νοσοκομεία της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, όπως στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου ενημερώθηκαν ξαφνικά το μεσημέρι της Τετάρτης ότι το νοσοκομείο θα έχει εφημερία, χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία.

Αντίστοιχα, οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Τζάνειο, σε σχετικές ανακοινώσεις τους, περιγράφουν με μελανά γράμματα την μάχη που δίνουν στο νοσοκομείο το οποίο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών Covid.

Επιβεβαιώνουν, παράλληλα, ότι σε καθημερινή βάση, διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες. Στην αναμονή αυτή, «αρκετοί ασθενείς ήδη έχασαν τη ζωή τους στο Τζάνειο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here