Τουρκία: Ελεύθερος μετά από ένα χρόνο ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πληροφορία που δημοσίευσε η DIE WELT, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ απελευθερώθηκε στην Τουρκία.

Η αποφυλάκισή του, έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βερολίνο και την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, η οποία του έθεσε ευθέως και στην συνέντυξη τύπου, θέμα άμεσης αποφυλάκισης του Γιουτζέλ  που κρατείται ένα χρόνο χωρίς να δικασθεί αλλά και όλων των γερμανών πολιτών που κρατούνται στη Τουρκία για τις πολιτικές τους ιδέες.

Η κ. Μέρκελ τόνισε στον κ. Γιλντιρίμ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη Τουρκία που δυσχεραίνει τη πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Γιλντιρίμ, επιφυλάχθηκε λέγοντας ότι τα τουρκικά δικαστήρια καθυστερούν γιατί είναι βεβαρημένο από τις δίκες σχετικά με τους πραξικοπηματίες.

Η όλη εξέλιξη καταδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των εγγυήσεων του κράτους δικαίου στη Τουρκία, μετά τις συνεχείς διώξεις γκιουλενιστών αλλά και κάθε είδους αντιφορνούντα σε δικαιοσύνησ και δημόσια διοίκηση, από το καθεστώς Ερντογάν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here