Δολοφονία Τοπαλούδη: Ένοχοι ομόφωνα οι κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία-Εισαγγελέας: Κανένα ελαφρυντικό

Ένοχοι ομόφωνα για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Δεν αξίζουν κανένα ελαφρντικὀ», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δογκα απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν δια των συνηγόρων τους και οι δυο κατηγορούμενοι. Το ακροατήριο ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Με τη στάση τους» –είπε η εισαγγελέας για τους δύο κατηγορούμενους- «ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη».

Μάλιστα η εισαγγελέας έκανε λόγο για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υποστήριξε και επεσήμανε ότι «ακόμα διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική εισήγηση ή θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ανἀμεσα στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ήταν της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα ο ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί και το … ακαταλογιστο ή έστω μειωμένος καταλογισμός

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here