Δικογραφία στη Βουλή: Κατάθεση σε βάρος Γ. Παπαντωνίου για παθητική δωροδοκία στη υπόθεση C4i-Αδύνατον να μην ενημερώθηκε ο Κ. Σημίτης

Στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων τέθηκε η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα παθητικής δωροδοκίας κατ΄εξακολούθηση εις βάρος του δημοσίου για ποσό που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I το 2003, η οποία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη.

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Βαγγέλης Βασιλάκος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο μάρτυρας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό Εθν. Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου στο σκάνδαλο της προμήθειας του C4I, ενώ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γνώριζε για την δωροδοκία της Siemens προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κατάλογος εγγράφων 54 σελίδων μαζί με ένα ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο (usb), καθώς και η τελευταία ένορκη εξέταση 9 σελίδων, του Ευάγγελου Βασιλάκου -ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010- ενώπιον του εφέτη ανακριτή στις 5/11/2018.

Πρόκειται για μία, από τις έντεκα δικογραφίες που, όπως ανακοινώθηκε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 153 του Κανονισμού της Βουλής, και τον Νόμο 3126/2003, όπως ισχύει, περί ποινικής ευθύνης υπουργών. Μεταξύ των δικογραφιών, όπως προαναφέραμε, περιλαμβάνεται και αυτή η οποία αφορά τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι δικογραφίες τέθηκαν υπ’ όψιν των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, σε ψηφιακή μορφή, και βρίσκονται στη διάθεση όσων έχουν έννομο συμφέρον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here