Δεκτή η παραίτηση Τόσκα από τον πρωθυπουργό-Στον Σκουρλέτη το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη-Σενάρια ανασχηματισμού ως τις 20 Αυγούστου

Η προδιαγεγραμμένη για πολλούς παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική, έγινε τελικά σήμερα αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τόσκας είχε υποβάλει την παραίτησή του και την ημέρα της καταστροφής αλλά ο πρωθυπουργός δεν την είχε κάνει τότε δεκτή, λέγοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο μάχης.

Τελικά υπό την πίεση των γεγονότων, ο κ. Τόσκας που συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Τσίπρα υπέβαλε εκ νέου την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιας έγραψε στο twitter:

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα.\».

Tα σενάρια ανασχηματισμού

Τα καθήκοντα του κ. Τόσκα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανατέθηκαν στον υπουργό εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, εξέλιξη που απομακρύνει για λίγο χρονικό διάστημα τον ανασχημαρισμό της κυβέρνησης.

Ωστόσο πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι ο μεγάλος ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει στις 20 ή 21 Αυγούστου, ή κοντά στην ημερομηνία εξόδου από τα μνημόνια, ώστε να σηματοδοτηθεί συμβολικά και η έναρξη της νέας σελίδας του κυβερνητικού έργου.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.

Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here