Χαρίτσης: Η ΝΔ θα εκπλαγεί δυσάρεστα από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπλαγεί δυσάρεστα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον Μ. Βορίδη,  ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής προέβλεψε «συντριβή» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούσαμε τον εισηγητή της Ν.Δ., τον κ. Βορίδη, να μιλάει πάλι για συνωμοσίες, για κάποιον ιθύνοντα νου. Δεν ισχύουν αυτά κύριε Βορίδη. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Μιλήσατε για τη συντριβή που επέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις δυνάμεις που αναφέρονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας συνιστώ να μην προεξοφλείτε συντριβή» είπε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μελετήσει όσα δηλώνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που προέρχονται από τον δικό της χώρο, για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την Αυτοδιοίκηση.

«Δείτε τι λένε ακόμη και σήμερα, τι δηλώνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που πρόσκεινται και στον δικό σας πολιτικό χώρο, έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία ανήκει στον δικό σας πολιτικό χώρο», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών για να προσθέσει: «Δείτε τι λένε για τις προσλήψεις, δείτε τι λένε για την πολιτική που ακολουθούμε για τις χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ και νομίζω ότι θα καταλάβετε ότι αυτά τα σενάρια περί συντριβής δεν έχουν βάση, και θα εκπλαγείτε δυσάρεστα για εσάς, ευχάριστα για εμάς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ως προς την ουσία της τροπολογίας για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Χαρίτσης κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλογιστούν ότι πρόκειται για μία πολύπλοκη διαδικασία και επισήμανε ότι εκείνο που κάνει η κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι δυνητικά να είναι ανοιχτές οι τεχνικές επιλογές, εφόσον τελικά χρειαστεί αύξηση εκλογικών τμημάτων, εφόσον χρειαστεί κατάτμηση ή αξιοποίηση δημοσίων υπαλλήλων Νομικών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την άρση του εκλογικού κωλύματος βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε στοιχεία που, όπως είπε, δείχνουν ότι παραμονές των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014 ψηφίστηκε νόμος που συνιστά συνολική αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όπως σημείωσε ο υπουργός, τότε ψηφίστηκε και μία μείζονα αλλαγή, δηλαδή η μετάβαση από τη λίστα στον σταυρό προτίμησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here