Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Κρήτη

ΦΩΤΟ-Πληροφορίες Cretalive

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε σε όλο σχεδόν το νησί της Κρήτης, μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει ήδη να ηλεκτροδοτείται σταδιακά το νησί, με προτεραιότητα τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια.Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που προκλήθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε ανελκυστήρες ενώ δύσκολη είναι η επικοινωνία με τις αρχές καθώς δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

Τα αίτια

Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Αναφορικά με τα αίτια υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

Μαμουλάκης : Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε : Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πραγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θαείμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει απο εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστασεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here