Αμηχανία Σπυράκη από τις αιχμές Τσίπρα-Τι της είπε ο πρωθυπουργός

Με μια αιχμηρή δήλωση, που περιελάμβανε και την το τρόπο που ασκούσε στο παρελθόν το επάγγελμα της δημοσιογράφου, όπου είχε ομολογήσει ότι απέκρυπτε ειδήσεις, απάντησε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη για την καταστολή των συλλαλητηρίων στη ΔΕΘ. 

Οπως κατέγραψαν και οι κάμερες, η απάντηση αυτή έφερε σε θέση εμφανούς αμηχανίας την κ. Σπυράκη, την οποία κατέγραψαν κι οι κάμερες.

«Θέλω να πω δυο λόγια, άκουσα την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη να με εγκαλεί, χαίρομαι για αυτό, διότι επαναλαμβάνω, ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι η ζωντάνια της δημοκρατίας. Θέλω κυρία Σπυράκη να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων ακραίων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη (καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που όντως έγιναν τον Φλεβάρη) και ξέρετε εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε κάθε δημοκρατική πολιτεία.

Θέλω όμως να σας υπενθυμίσω κυρία Σπυράκη, εσείς ήσασταν που για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις, με πράγματι μεγάλη καταστολή, από τον σταθμό σας βγαίνατε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης όπως η ίδια παραδεχτήκατε, με έναν τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια. Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, ούτε στο να παρουσιάζετε τα πραγματικά νέα των διαδηλώσεων αλλά ούτε και να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις.

Σήμερα σας βλέπω ότι έχετε μία ιδιαίτερη ευαισθησία, χαίρομαι για αυτή την ευαισθησία, θέλω όμως να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους σας εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή, ούτε βία, αντιθέτως τα τρία αυτά χρόνια τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έχουν αναβαθμιστεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Το εντυπωσιακό σε όλο αυτό βέβαια ήταν η γλώσσα του σώματος της «γαλάζιας» εκπροσώπου, η οποία έφτιαχνε τα μαλλιά της, πήγαινε μπρος πίσω στην καρέκλα της και τελικώς έπαιζε με το κινητό της, φανερώνοντας την αμηχανία της.

Η ίδια η Μαρία Σπυράκη βγήκε αμέσως μετά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκειμένου να σχολιάσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην «ταμπακιέρα».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στο συλλαλητήριο βρέθηκαν μερικές χιλιάδες ακραίοι, ενώ έκανε και σε μένα επίθεση για τον τρόπο με τον οποίο ασκούσα το επάγγελμα μου πριν εκλεγώ. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Πρωθυπουργός αν υπάρχει καταστολή ή όχι, βεβαιώνοντας το σώμα των ευρωβουλευτών ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καταστολή. Κανένας μάλλον δεν είδε τα σχετικά πλάνα από τη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο», ανέφερε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here