Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση σε πανικό, με εικόνα παράλυσης-«Αντί να δουλέψετε κάνετε γλέντια και βαφτίσια»-Επίθεση σε Αδωνι, ζήτησε εξηγήσεις

Σφυροκόπημα από Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά μιας πανικόβλητης κυβέρνησης που βρίσκεται σε παραλυσία και είναι αδύναμη να διαχειριστεί την επέλαση της πανδημίας. Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον Αδωνι Γεωργιάδη για την βάπτιση στην οποία μετείχε ως νονός με ειδική κατ΄εξαίρεση άδεια, καλώντας τον να παραιτηθεί εάν είναι πλαστό το έγγραφο. Τον κάλεσε μάλιστα να ενημερώσει τη κοινή γνώμη τίνος παιδί βάφτισε, γιατί αν ήταν του προέδρου της Αρχής δημοσίων Συμβάσεων τίθεται θεμα διαφάνειας. Επίθεση εξαπέλυσε και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα, αναφέροντας ότι στο κορωνογλέντι της Τσικνοπέμπτης την πλήρωσαν 4 συμβασιούχοι και όχι κάποιοι στενοί συνεργάτες του.

«Αντί να δουλέψετε οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι  γιατροί καταγγέλλουν διαλογή ασθενών την ώρα που η κυβέρνηση κάνει  δημιουργική λογιστική ακόμα και με τις ΜΕΘ.

 «Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις δραματικές μαρτυρίες συγγενών που βλέπουν τους ανθρώπους τους να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ η  πανδημία καλπάζει την ίδια ώρα που στελέχη της αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του.

O Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε και τις καταγγελίες Μητσοτάκη ότι δήθεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τη διασπορά του κορωνοϊού σε αυτές.

«Ο κος Μητσοτάκης ήρθε να μας πείσει στη Βουλή δίχως ευθιξία μας είπε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατέθεσε ένα «paper» ως δήθεν αξιόπιστη έρευνα που αφορά σε διαδηλώσεις αρνητών. Των αρνητών του Τραμπ, πρόσθεσε.

Ωστόσο δεν ανέφερε ό κος Μητσοτάκης ότι αυτή η έρευνα αναφερόταν επίσης ότι στο οι πορείες που έγιναν από το κίνημα black lives matters, μεσούσης της πανδημίας και που ο κόσμος συμμορφώθηκε με τα μέτρα δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάδοση του ιού. Αντίθετα οι διαδηλώσεις των των αρνητών που κινήθηκαν χωρίς μέτρα και με λεωφορεία έδειξαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.

«Fake news διέσπειρε ο Μητσοτάκης, λες και οι πολίτες είναι ανόητοι», σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε από το βήμα της Βουλής σημερινή εικόνα από ΜΜΕ και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες είπε «κάθε μέρα έχουμε πάνω από 150 εκδηλώσεις συνωστισμού σε κλειστό χώρο. «Μην πετάτε τις ευθύνες αλλού γιατί κυβερνάτε σοβαρευτείτε».

«Αντί να διχάζεται με προκλητικά νομοθετήματα να ζητήσετε ένα πολιτικό μορατόριουμ για τον επόμενο μήνα. Να δούμε όλοι μαζί πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όχι όπως τα κάνατε εσείς ένα χρόνο τώρα».

«Θα παραδεχθείτε ότι τα έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι το σύστημα «ακορντεόν» έχει αποτύχει και καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποια ήταν η κουμπαριά που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν, δηλαδή, βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας.

Στον ΕΟΔΥ αντί να παραιτηθεί ο Αρκουμανέας βρήκατε 4 από τους 15 εμπλεκόμενους που ήταν συμβασιούχοι και πήγατε να τους διώξετε. Όταν έγινε γνωστό ότι οι υπόλοιποι ήταν στενοί συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα τους κρατήσατε. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΔΟΥ που κρύβεται» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Σοβαρά ερωτήματα για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βάρος του δημοσίου αφού παραιτείται από κάθε αξίωσή ακόμα και από εκείνες που έχουν αναγνωριστεί από ΣτΕ και Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η τροποποιημένη Σύμβαση περιέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από κάθε αξίωσή του, παρελθούσα ή μελλοντική, έναντι της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Προκειμένου να δικαιολογηθεί η παραίτηση του Δημοσίου γίνεται επίκληση και χρησιμοποιείται ως δικαιολογητική βάση μια εξώδικη δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here