Τσίπρας από Σκόπια: Είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό-Οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από το δρόμο που άνοιξε

Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξη του στα Σκόπια και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Εικόνες από την τελετή επίσημης υποδοχής της ελληνικής αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία.

Στο κυβερνητικό κτίριο της Βόρειας Μακεδονίας, έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην γειτονική χώρα, επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ως «ιστορική».

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερς και τους υπουργούς των δύο χωρών, όπου έβγαλαν και σέλφι.

Αμέσως μετά, οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν έναν τους υπουργούς, ενώ ακολούθησε φωτογραφία με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια. Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτιρίου για μια σύντομη τελετή υποδοχής, έξω από το οποίο κυματίζουν οι σημαίες των δύο χωρών.

Όπως υπογραμμίζει η Αθήνα, η επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα αρχή στις διπλωματικές, οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών, με στόχο να καταστούν στρατηγικές.

Σε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here