Ακτιβιστής για gay και φορείς του AIDS ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε και πέθανε από αιμορραγία σε διάρρηξη στην Ομόνοια

 

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος είναι ο άνδρας που είδαμε πολλοί στο σκληρό βίντεο από τη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας. Ηταν ακτιβιστής και τρόπον τινα συνδικαλιστής, στήριζε την κοινότητα των ομοφυλόφιλων και ειδικά τους φορείς του HIV, καθώς ήταν φορέας και ο ίδιος.

Οι φίλοι του λένε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο (διαρρηξη ή ληστεία) και το αποδίδουν στο ότι ήταν υπό την επηρεια και ότι είχε ανάγκη απο χρήματα. Δεν ξέρουμε αν ο Κωστόπουλος έχει οικογένεια.

Ο νέος άνδρας προσπάθησε να διαρρήξει κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, αλλά κλείστηκε μέσα και πανικόβλητος προσπάθησε να σπάσει με τον πυροσβεστήρα τη τζαμαρία  -πιθανό να ήταν και υπο την επηρεια ναρκωτικών. Τελικά επειδή δεν τα κατάφερε να σπάσει την πόρτα, στράφηκε στη βιτρίνα που την έσπασε και αιμόφυρτος προσπάθησε να βγει έξω, ενώ έτρωγε κλωτσιές. Εξω απο το κατάστημα ειχαν μαζευτεί περαστικοί αλλα ηταν και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που παρακολουθούσε σχεδόν εξαρχής τον διαρρήκτη να προσπαθεί να βγει από το κατάστημα. Οταν ο νέος άνδρας σύρθηκε έξω μέσα στα αίματα (δεν ξέρουμε αν οι σοβαρές πληγές του ήταν απο την τζαμαρία που έσπασε και από την οποία προσπάθησε να βγει εν μέσω κλοτσιών), όταν τέλος πάντων κατάφερε να βγει,  το ξύλο συνεχίστηκε, ώσπου παρενέβη κάποιος και σταμάτησε εκείνους που λίντσαραν τον διαρρήκτη. Σε λιγα λεπτά ο νέος άνδρας πέθαινε απο ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο ιατροδικαστής θα προσδιορίσει την ακριβή αιτία του θανάτου, και δεν ξέρουμε αν στην ακατάσχετη αιμορραγία έφταιγε μόνο το τραύμα απο τη τζαμαρία (αν έκοψε αρτηρία)  ή συνέβαλε και το ξύλο, ή ίσως και η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε λόγω του HIV -μήπως δηλαδή κάποιο σκεύασμα ή νόσημα επέτεινε την αιμορραγία.

Παντως κανείς δεν του παρείχε τις πρώτες βοηθειες όσο αιμορραγουσε και πέθανε σε λίγα λεπτα….

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος  συνελήφθη και αναζητείται και ένας φιλος του.

«Φτιαγμένος, μπήκε (πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια (ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου», έγραψε ο ακτιβιστής στον χώρο των ομοφυλοφίλων  Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ηταν πια 40 κιλά όλα κι όλα….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here