Αγρια καταστολή με εντολή Χρυσοχοίδη: Η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση του ΚΚΕ με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού (Videos/Photos)

Σε άγρια καταστολή προχώρησε η αστυνομία κατά συγκεντρωμένων μελών του ΚΚΕ στα Προπύλαια. Αφού αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 5 άτομα και αγνόησαν την προτροπή του Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούπα να τους αφήσουν ελεύθερους και να επιτρέψουν στους συγκεντρωμενους, που τηρούσαν ολα τα υγειονομικά μέτρα, να προχωρήσουν ως το Σύνταγμα,  τους είπαν οτι η πορεία είναι παράνομη και τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα, , κρότου λάμψης και αντλιες νερού.

Σύμφωνα με τον 902.gr, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές, ενώ καταγγέλλεται πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χτυπηθεί ακόμα και στο κεφάλι, μετά από επίθεση της αστυνομίας, δίχως να έχει προηγηθεί ένταση και ενώ από το ΚΚΕ και τα Συνδικάτα τηρούνταν τα μέτρα προστασίας.

Νωρίτερα άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και προχώρησαν σε προσαγωγές. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν περίπου 7 διαδηλωτές

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Πανεπιστημίου, στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 μέλη του ΚΚΕ για να πραγματοποιήσουν πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και προχώρησαν σε προσαγωγές. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν περίπου 7 διαδηλωτές

Ο γ.γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταγγέλλει προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ με οργισμένο ύφος: «Εγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ την ώρα που υπάρχουν προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here