Άγνωστοι έριξαν με εκσκαπτικά μηχανήματα 105 «πυραμίδες» των συνόρων με τη fYROM

Άγνωστοι εκθεμελίωσαν με εκσκαπτικά μηχανήματα 105 τσιμεντένιες πυραμίδες, οι οποίες οριοθετούσαν τη γραμμή των συνόρων που χωρίζουν την Ελλάδα απο την fYROM

Η δολιοφθορά σημειώθηκε μάλλον χτες ή προχτές τα ξημερώματα (πάντως μέχρι την Παρασκευή το πρωι ήταν εκεί). Ελληνες κάτοικοι της περιοχής (κτηνοτρόφοι) πρόσεξαν τη δολιοφθορά και ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία.

Οι άγνωστοι ξεθεμελίωσαν προφανώς με εκσκαπτικά μηχανήματα 105 τσιμεντένιες πυραμίδες και κολωνακια  που οριοθετούν την οριογραμμή, σε μια έκταση που εκτείνεται από τα βόρεια του χωριού Μεσόκαμπος ως τα ανατολικά της κοινότητας Αχλάδα του Δήμου Φλώρινας, δηλαδή πανω κάτω σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων

 

Οι πυραμίδες πρεπει να συντηρουνται συμφωνα με τις υπογραφείσες συμφωνίες απο την fYROM, γιατί ναι μεν ανήκουν και στα δυο κράτη, πλην όμως βρίσκονται σε αρκετή απόσταση απο τα ελληνικά φυλάκια και πλησιέστερα προς τα δικά τους.

Οι αρχές των δυο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία, στο πλαίσιο της έρευνας για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να εξακριβωθεί το κίνητρό τους.

Οι πυραμιδες τοποθετήθηκαν μετά το τέλος του Α’ παγκοσμίου πολέμου και παρόμοιες υπάρχουν και στη μεθόριο με την Αλβανία.

Οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, αλλά απο ελληνικής πλευράς θα εξεταστούν κυρίως πρόσωπα που σχετίζονται με φιλοσκοπιανές οργανώσεις και δεν ξέρουμε προς τα πού θα κινηθουν και οι «απέναντι» απο πλευράς τους.

Οι πυραμίδες από τη μία πλευρά τους γράφουν τα αρχικά της χώρας μας και από την άλλη τα αρχικά της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας. Τα κυλινδρικά κολωνάκια μεταξύ τους δεν γράφουν κάτι και είναι  απλώς τοποθετημένα μεταξύ των  πυραμίδων.

Ο Μεσόκαμπος απέχει 23 χλμ. απο τη Φλώρινα

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here