Αχτσιόγλου: Σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης με υποχρεωτικό χαρακτήρα-Να πάψει να κρύβεται και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης

Για σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης και μάλιστα με υποχρεωτικό χαρακτήρα, κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου και καλέι τον κ. Μητσοτάκη να πάψει να κρύβεται και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις καθώς οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποια ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση. Τα στοιχεία αυτά, όχι απλώς επιβεβαιώνουν το σχέδιο για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αλλά του προσδίδουν μάλιστα και υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Δεδομένων αυτών, αλλά και των όσων στο παρελθόν έχει προγραμματικά  υποστηρίξει η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στα εξής:

  1. Γιατί στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματός του απέφυγε απολύτως συνειδητά να μιλήσει για το σχέδιό του για την κοινωνική ασφάλιση, τη στιγμή μάλιστα που δήλωσε ότι προτίθεται να καταργήσει το σημερινό ασφαλιστικό; Με τι επιθυμεί να το αντικαταστήσει;
  2. Επιμένει στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;
  3. Εγγυάται και με ποιον τρόπο το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 συνταξιούχων;
  4. Εγγυάται και με ποιον τρόπο τις εισφορές των ασφαλισμένων;
  5. Ποιο είναι το κόστος του σχεδίου του για τον κρατικό προϋπολογισμό;
  6. Προτίθεται να κάνει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται στα ζητήματα αυτά. Αναμένουμε απαντήσεις. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here