Τίμερμανς: Μέτωπο απέναντι στη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό από το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ-Νέο άδειασμα Φώφης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ
Σαφές μήνυμα ενότητας προς τις πολιτικές ομάδες και τα κόμματα  έστειλε από το Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ., ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν.«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές που πρέπει να έχουμε μέσα στην οικογένειά μας, αυτές δε συγκρίνονται με τον πόνο που θα επιφέρει η Δεξιά. Κι εμείς πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε αυτό.», τόνισε.
Με την παρέμβασή του αυτή, ο κ. Τιμερμανς καθιστά ξεκάθαρο ότι το μέτωπο είναι προς την Δεξιά και τον νεοφιλελευθρισμό τόοσ στην Ευρώπη όσο φυσικά και στην Ελλάδα. Βάζει έτσι την Φ, γεννηματα και το ΚΙΝΑΛ προ των πολιτικών του ευθυνών, για την περίεργη στάση που κρατά ως τώρα, ακολουθώντας ως ουρά τον ακροδεξιο νεοφιλελευθρισμό του κ. Μητσοτάκη.

Ο Τίμερμανς ζήτησε «να μείνουμε ενωμένοι για να θάψουμε μια και καλή τον νεοφιλελευθερισμό… για να δημιουργήσουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα βασίζεται σε κοινωνικές Αρχές, όπως η Αρχή της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του  Κράτους Δικαίου».

Στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν από αυτούς που «διαμόρφωσαν την Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε… που δημιούργησαν τις κοινωνίες τις σύγχρονες, της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αφού αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον αγώνα κατά της δικτατορίας, υπογράμμισε ότι «αν  ο Ανδρέας μπορούσε να δει την Ελλάδα σήμερα, πιστεύω ότι θα  υπέφερε. Θα υπέφερε με όσα αναγκάστηκε να περάσει ο ελληνικός λαός λόγω της κρίσης που έπληξε την Ευρώπη αλλά κυρίως την Ελλάδα».

Σημείωσε ότι «αν θέλουμε να δούμε την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, όχι απλώς να σηκώνονται αλλά να περπατάνε και να τρέχουν, τότε πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην πολιτική λιτότητας» κι έστειλε το μήνυμά του εν όψει των ευρωεκλογών:

«Εάν ο Ανδρέας μαζί με τον πατέρα της Φώφης Γεννηματά κατάφεραν να προσφέρουν καθολική υγεία, να προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και μια οικονομία της κοινωνικής αγοράς, αν κατάφεραν να τα κάνουν όλα  αυτά σε μια Ελλάδα η οποία είχε πληγεί  τόσο πολύ από τη χούντα, τότε μπορούμε και εμείς ν’ αλλάξουμε την  Ευρώπη!»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here