Σαμοθράκη: Σε κατάσταση ανάγκης το νησί-Μεγάλες καταστροφές σε δρόμους και δίκτυο ύδρευσης προκάλεσε η κακοκαιρία (βίντεο)

 

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: e-evros.gr

Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε στη Σαμοθράκη, η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα το νησί, όπως λένε οι τοπικές αρχές, να κοπεί κυριολεκτικά στα δύο. Σε κατάσταση ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί. 

Αυτή είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην Χώρα Σαμοθράκης, όπως φαίνεται στο βίντεο του e-evros.gr.

Oι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, τα νερά της βροχής έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους. Η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου λένε οι κάτοικοι.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Είναι ενδεικτικό της τρομερής καταιγίδας που σάρωσε το νησί ότι «χάλασε ο μετρητής στον τοπικό μετεωρολογικό σταθμό στις 2.39 τα ξημερώματα και σταμάτησε στα 313 χιλιοστά βροχής.

Στο νησί μετέβη το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες για πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μεγάλες ζημιές όλο το οδικό δίκτυο του νησιού καθώς και το δίκτυο υδροδότησης στη χώρα, αλλά και το Δημαρχείο Σαμοθράκης το οποίο ήταν χτισμένο επάνω στο ρέμα.

Έχει ήδη καταφθάσει στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη Σαμοθράκη θα βρεθεί, τις μεσημεριανές ώρες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.

Η4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί τα μηχανήματα του Κέντρου Υγείας στη Χώρα προκειμένου να αντικατασταθούν άμεσα.

Το μεσημέρι στη Σαμοθράκη έφτασε  και κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.

Το κλιμάκιο επίσης συνοδεύεται από στελέχη των Υπηρεσιών, καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here