Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14χρονος Ρομά, οδηγός του οχήματος: Σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν- Μετά έκανα όπισθεν-Με πυροβόλησαν και όταν έτρεχα να φύγω»

Νέα στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβη στο Πέραμα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 18χρονος Ρομά από τις σφαίρες των αστυνομικών, έδωσε ο 14χρονος οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου ο οποίος παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του αυτοβούλως στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο 14χρονος που αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών διέφυγε και ήταν καταζητούμενος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πρώτα τους πυροβόλησαν και μετά εκείνος έκανε όπισθενκαι πέσε πάνω σε δύο μηχανές.

Όπως είπε ο 14χρονος οι αστυνομικοί είχαν πετάξει κάτω τις μηχανές στο δρόμο και δεν βρίσκονταν επάνω στις μηχανές όταν αυτός έκανε όπισθεν.

Ο 14χρονος είπε ότι φοβήθηκαν και γι’ αυτό δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και επέμεινε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.

Όπως είπε έκανε όπισθεν όταν είδε τους δυο φίλους του που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο να έχουν χτυπηθεί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Είπε ακόμη ότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν όταν εκείνος έτρεχε για να φύγει από το σημείο.

Η δικηγόρος του 14χρονου Βούλα Δημητριάδου, επεσήμανε στις δηλώσεις της ότι δεν νομιμοποιείται ένας αστυνομικός να προβάλει ισχυρισμό περί άμυνας όταν ο ίδιος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών ως προς την ασφάλεια τη δική σου, των ανηλίκων και του 18χρονου που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, αλλά και κατά ανυποψίαστων πολιτών.

«Καμία ζωή δεν περισσεύει, δεν αξιολογείται λιγότερο ή περισσότερο, δεν μας περισσεύουν ελληνόπουλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να υπακούμε στις εντολές των ανωτέρων τους. Αν δεν τις ακούσανε είναι ερωτηματικό», σχολίασε αναφερόμενη στα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν οκτώ φορές εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here