Μοσκοβισί: Καθαρή έξοδος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και δεσμεύσεις

«Όταν μιλάμε για καθαρή έξοδο μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρχουν και δεσμεύσεις μετά τον προσεχή Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε αισιόδοξος γιατί έχει πεισθεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ανεργία μειώνεται, η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις.

«Αυτό», πρόσθεσε, «είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Στο Eurogroup του Λουξεμβούργου την 1η Ιουνίου μπορούμε να αποφασίσουμε ότι θα κινηθούμε στο τέλος του προγράμματος», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα είναι μια ιστορική στιγμή 8 χρόνια μετά την ένταξη στο πρόγραμμα».

Ο κ. Μοσκοβισί ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν και υπογράμμισε ότι: «Θα συζητηθούν τα μέτρα για το χρέος γιατί θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα κομμάτι από αυτό το βάρος για τον ελληνικό λαό. Υπάρχουν μηχανισμοί που οδηγούν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και λιγότερο χρέος. Το να είσαι σε ένα πρόγραμμα σημαίνει ένα πράγμα το να μην είσαι κάτι άλλο. Δεν θα υπάρξει 4ο πρόγραμμα. Θα συμβεί στην Ελλάδα ότι και στις άλλες χώρες όπως στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και αυτή η εποπτεία διασφάλιζε ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται σεβαστές».

«Πιστεύω ότι μπορεί η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης με σημαντική συνεισφορά στο μέλλον της Ευρωζώνης και με μία στρατηγική ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι «τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει συνολική συμφωνία για το πώς θα οδηγηθούμε στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στο πως θα υλοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here