Μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη-Εγκλωβισμένοι κάτοικοι-Καίγονται σπίτια-Συνεχείς εκρήξεις

Ανεξέλεγκτη καίει η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, με τους καπνούς που υψώνονται να είναι πολύ πυκνοί. Η φωτιά έφτασε στην πλατεία όπου τουλάχιστον μία πολυκατοικία τυλίχτηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού για τρία άτομα, ενώ μία γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν.

https://twitter.com/Marka149133376/status/1422556942682267653?s=20

Από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι προς το παρόν oι φλόγες δεν απειλούν άμεσα κατοικημένη περιοχή ή κάποια βιομηχανική εγκατάσταση, αλλά βρίσκονται κοντά στον οικισμό Αδάμες.

Προληπτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε κατασκήνωση στην περιοχή. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην Βαρυμπόμπης, το Κρυονέρι να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.

Επίσης, έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και συνολικά 35 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στο μεταξύ το μέτωπο δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης προκαλώντας βυθίσεις τάσης που έγιναν αντιληπτές στην Αττική.

Νωρίτερα, τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) τέθηκαν εκτός κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ αλλά πλέον έχουν επανέλθει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here