Oι «χοντράδες» του Ισπανού και άλλων δεξιών και η καυστική απάντηση του Πρωθυπουργού

ΦΩΤΟ: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY/ANDREA BONETTI

Ο δεξιός Ισπανός Ευρωβουλευτής Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς, που είναι συνάμα εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)  στο οποίο ανηκει και η ΝΔ, στην τοποθέτησή του μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, τον  «μάλωσε» λέγοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις του 2015 κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ ευρώ» και έφτασε και στο σημείο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνηση δείχνει νεποτισμό (!!!) λες και άκουγες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ισπανικά. Επισης του ειπε ότι δεν πρέπει να είναι… επικινδυνα λαϊκιστής.

Ο Ισπανός όμως επιτρέπει βεβαια στον εαυτό του να είναι λαϊκιστής, αφού μας είπε κι απο πάνω

«Μην κατηγορείτε τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της Ευρώπης. Σας έσωσαν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι που σηκώνονται καθε πρωί και πάνε στη δουλειά»

Εκανε και τις συστάσεις του προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό

«Η Ελλάδα πρέπει είτε να ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων, που έχει επιστρέψει τη χώρα στο δρόμο της ευημερίας, είτε να ακολουθήσει την οδό  του λαϊκισμού. Και να πάψει να συγχέει ηθελημένα την ΕΕ με τους τεχνοκράτες, καθώς ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες και φορολογούμενοι αυτοί που δάνεισαν τη χώρα σας όχι οι τράπεζες. »

Ενοχλημένος, ο Πρωθυπουργός,  απάντησε:

«Υποστηρίζετε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά εκεί πρέπει να κοιτάξετε για λαϊκισμό, καθώς  η στάση της  απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και τους καιροσκοπισμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός απο το να αλλάζεις στάση σε κρισιμα  εθνικά θέματα μόνο και μόνο για να ψαρέψεις ψήφους στα θολα νερά της άκρας δεξιάς. Και για νεποτισμό, πάλι εκεί πρέπει να κοιτάξετε, αφού σε αυτή την παράταξη αναδεικνύονται μέλη της ίδιας οικογένειας, όχι στη δικη μας. Και σήμερα δεν είναι μονον η επέτειος της επίθεσης στις ΗΠΑ, αλλά και του θανατου του Αλιέντε. Με τις θέσεις που παιρνετε της θεωρίας των δύο άκρων, ελπιζω να μην πιστεύετε ό,τι και οι ομοϊδεάτες , φίλοι  σας στην Ελλάδα, ότι δηλαδή ο δικτάτορας Πινοσέτ εφάρμοσε ενδιαφέρουσες πολιτικές προς αντιγραφή στο  ασφαλιστικό συστημα ».

Επίσης στη δευτερολογία του  είπε ότι οι άλλες κυβερνήσεις (αυτές δηλαδή που οι προλαλήσαντες έμμεσα υποστήριζαν)  δεν κατάφεραν ό,τι πέτυχε μέσα σε τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οταν το 2015 είχα πρωτόρθει εδώ», είπε, «η Ελλάδα αντιμετώπιζε ανθρωπιστική κρίση, άνθρωποι που έχασαν δουλειά, παρόν, μέλλον, υγεία, δεν είχαν να φάνε Αυτή η εικόνα σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν είναι succes story, αλλά είναι μια θετικη πορεία. Ας αναρωτηθούμε όλοι μαζί γιατι η Ελλάδα χρειάστηκε τρία προγράμματα και τόσο πολλά χρόνια για να συνέλθει. Υπήρξαν μεγάλα λάθη και απο τις ελληνικές κυβερνήσεις και απο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρέπει να το παραδεχθούμε. Αντί να εμβαθύνουν στις δομικές  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,  έδωσαν προτεραιότητα σε μια δημοσιονομική προσαρμογή που όδηγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, πτώση της κατανάλωσης, Εμείς πετύχαμε μια ηπιότερη δημοσιονομικη προσαρμογή με προτεραιότηα στις δομικές μεταρρυθμισεις ,ενώ οι προηγουμενοι  είτε σας αρέσει είτε όχι, επειδή θελετε να υπερασπιστείτε πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν στις δικες σας οικογένειες, δεν το πέτυχαν. Είπε ο κ. Γκονζάλες ότι άλλαξα,  εγώ βρισκω κακο να μην αλλάζεις και να υπερασπίζεσαι αυτά που δεν είναι υπερασπισιμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here