Φασίστες ξαναχτύπησαν: Φωτιά στο σχολείο της προσφυγικής δομής «One Happy Family» στη Λέσβο-Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Φωτιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος του σχολείου του «One Happy Family», που αποτελεί δομή που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 8:30 σήμερα (Σάββατο) το βράδυ. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σε ανάρτησή της  η συλλογικότητα αναφέρει

Δυστυχώς υπήρξε πυρκαγιά στο έδαφος OHF σήμερα το βράδυ. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία είναι εκεί, και η ομάδα μας στο έδαφος. Η φωτιά έχει σβήσει, αλλά η ζημιά είναι μεγάλη.

Το σχολικό κτίριο έχει καεί πλήρως, κάποια άλλα μικρότερα κτίρια επίσης, και τα γραφεία μας. Κανείς δεν πληγώθηκε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα προς το παρόν.

Θα σας κρατάμε ενήμερους και ενημερωμένους μόλις μάθουμε περισσότερα.

Σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας

Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται ευάλωτα, καθώς είναι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εδω΄το σχολείο όπως ήταν πριν την πυρκαγιά:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here