Ευρωεκλογές στην Ολλανδία: Τα exit poll διαψεύδουν τις δημοσκοπήσεις-Πρώτο σε ψήφους το Εργατικό Κόμμα του Τίμερμανς Δεν ενισχύεται η ακροδεξιά

Διαψεύδονται οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές στην Ολλανδία, που έφεραν το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας να ενισχύεται σημαντικά, ενώ προέβλεπαν ντέρμπι με το κυβερνών κόμμα του Μαρκ Ρούτε.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του έξιτ-πολ για την κρατική τηλεόραση, το σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα του υποψήφιου με τους σοσιαλιστές για την προεδρία στην Κομισιόν, Φρ. Τίμερμανς, φαίνεται ότι συγκεντρώνει το 18% καινα κερδίζει τις περισσότερες έδρες από αυτές που αντιστοιχούν στην Ολλανδία για το ευρωκοινοβούλιο, ενώ τα δύο ακροδεξιά κόμματα πήραν συνολικά τέσσερις έδρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έξιτ πολ, το Εργατικό Κόμμα κερδίζει πέντε έδρες, σε σύνολο 26 εδρών, το φιλελεύθερο VVD, του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε κερδίζει τέσσερις έδρες, τρεις έδρες κερδίζει το πρωτοεμφανιζόμενο ακροδεξιό Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Τιερί Μποντέτ και το Κόμμα της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς καταποντίζεται με μόλις μία έδρα.

Τέσσερις έδρες συγκεντρώνει, ακόμη, και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ολλανδίας, ενώ τρεις καταλαμβάνουν και οι Πράσινοι.

View image on Twitter

Το exit poll πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης NOS σε 35 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και τα αποτελέσματα έχουν περιθώριο λάθους μια έδρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here