Επίθεση υποστηρικτών του Ερντογάν στο περιοδικό Le Point: Είχε κυκλοφορήσει με φωτογραφία του και τον τίτλο «Ο δικτάτορας»-Καταδικάζει την αφαίρεση των αφισών ο Μακρόν

Αλλη μιά πράξη λογοκρισίας, ανελευθερίας και τρομοκρατίας των αντιπάλων του Ερντογάν, έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στην ίδια την Γαλλία. Το περιοδικό Le point, κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Τούρκου προέδρου και τίτλο «Ο δικτάτορας»-ως που θα φτάσει ο Ερντογάν;. προκαλώντας την οργή των οπαδών του.

Το περιοδικό δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο διαδίκτυο ενώ απειλές δέχθηκαν και οι περιπτερούχοι για κατεβάσουν την αφίσα του περιοδικού από τα κιόσκια.

«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου της Τουρκίας υπό τον τίτλο «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;»

Το περιοδικό κατήγγειλε χθες εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης για το τελευταίο του τεύχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον δρόμο, όπου ομάδες Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν έχουν απειλήσει περιπτεριούχους αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Είναι απίστευστο! Νομίζουν ότι μπορούν να εξασκούν την λογοκρισία τους στην Γαλλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέρ προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here