Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός: Πάνω από 150 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ-Δραματικές εικόνες

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά αυτά της Αττικής, καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οδεύει από το ένα αρνητικό ρεκόρ στο άλλο.  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 672 διασωληνώσεις. Ωστόσο οι κλινες ΜΕΘ δεν επαρκούν και πάνω από 150 συνάνθρωποι μας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε κοινά κρεβάτια εκτός ΜΕΘ, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η εφημερίδα Documento δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων που δίνουν τη μάχη για τη ζωή, χωρις να μπορούν να μεταφερθούν σε κρεβάτια ΜΕΘ. Και το ερώτημα είναι: Με ποιά κριτήρια έγινε η διαλογή τους;

Σημειώνεται πως από την περασμένη Δευτέρα 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί κατά 108 ασθενείς ο αριθμός των διασωληνώσεων (από 564 σε 672), με όλες τις ενδιάμεσες μέρες να υπάρχει συνεχής άνοδος.

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία-διασωληνωμένοι σε κοινά κρεβάτια εκτός ΜΕΘ

Εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν το δράμα που καθημερινά εκτυλίσσεται στα νοσοκομεία της χώρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή, 21 Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες, μία μόνο εκ των οποίων βλέπετε τώρα, επιβεβαιώνουν όσα εδώ και μήνες καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές. Ότι δηλαδή ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ίδια τους η ζωή.

Από τις εικόνες και τις μαρτυρίες γιατρών τις οποίες εξασφαλίσαμε, προκύπτει ότι γίνεται επιλογή των ασθενών οι οποίοι θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πράγμα που σημαίνει ότι επιλέγεται και ποιος ασθενής θα πεθάνει, δεδομένου ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι πολύ πιθανότερο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή.

Κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση είχε έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμαστεί και γνώριζε, τόσο από τις επισημάνσεις γιατρών και νοσηλευτών όσο και απ’ όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό, ότι θα προκύψει πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here