Εισβολή ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και προσαγωγές-Επέμβαση αστυνομίας και στην Πολυτεχνειούπολη-Απαγόρευση της πορείας από Χρυσοχοίδη

Την απαγόρευση της πορείας στο Πολυτεχνείου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίαε του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και σχεδόν ταυτόχρονα η αστυνομία εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο και προχώρησε σε προσαγωγές.

Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μέσα στο κτίριο ήταν συγκεντρωμένα περίπου 40 άτομα, που έχουν αναρτήσει ένα πανό για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας, που επικρατεί από χθες το βράδυ (με πάνω από 10 κλούβες) έρχεται να επιβεβαιώσει και κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με την μαρτυρία υπήρξε προσαγωγή ενός ανθρώπου σχεδόν αναίσθητου που ήταν έξω από το Πολυτεχνείο χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

Νωρίτερα, κάποιες κυρίες, προσπάθησαν να πλησιάσουν στην πύλη του Πολυτεχνείου προκειμένου να δώσουν φαγητό στα λιγοστά άτομα που βρίσκονταν μέσα. Η αστυνομία τις απομάκρυνε χωρίς να προχωρήσει σε προσαγωγές. Την ίδια τύχη όμως δεν έχει ένας άνδρας που επίσης προσπάθησε να πάει φαγητό και προσήχθη.

► Εισβολή της αστυνομίας και στην Πολυτεχνιούπολη (Ζωγράφου) όπου γίνονται προσαγωγές. Δέλτα και ΕΚΑΜ βρίσκονται στην Πρυτανεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here