Άννη Θεοχάρη- Έλσα Λουμπαρδιά: Στενός Κορσές, ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Όλα  ξεκίνησαν κάπου στο 1995 πριν πολλά πολλά χρόνια δηλαδή όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Λουτράκι. Ήταν ένα απόγευμα που πήγε η μια στο σπίτι της άλλης για να παίξει και έκτοτε τα παιχνίδια τους δεν έχουν σταματήσει. Ήρθαν στην Αθήνα για σπουδές, χωρίστηκαν κάπως οι δρόμοι τους, κάναν διαφορετικά αλλά παρόμοια πράγματα και πάντα είχαν στο μυαλό τους να φτιάξουν κάτι μαζί. Όταν ανέβηκε πρώτη φορά η παράσταση Αμπαζούρ στο Cabaret Voltaire τον Απρίλιο του 2015, όλοι οι φίλοι τους είπαν: Επιτέλους!  Απο 9/11 θα είναι στο θέατρο Coronet μαζί με τον Παντελή Αμπαζή και τρεις ακόμα καταπληκτικές τραγουδίστριες αλλά και εξαίρετους μουσικούς στην μουσική παράσταση Ζήτω τα Λαϊκά Κορίτσια

-Πότε δημιουργήθηκε ο Στενός Κορσές και τι είναι τελικά; Ομάδα ή ντουέτο;

Η παράσταση Αμπαζούρ σηματοδοτεί στην ουσία τη δημιουργία του Στενού Κορσέ. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να είμαστε οι δυο μας και είμαστε πολύ τυχερές σ’ αυτό γιατί βρήκαμε δυο μουσικούς (Ευθύμης Κούρτης, Νίκος Σολ) που αγκάλιασαν και απογείωσαν τις ιδέες μας και την Έλια Ζαχαριουδάκη που αρχικά επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία αυτής της πρώτης μας παράστασης κι έπειτα πήρε μέρος και η ίδια ως ηθοποιός. Το Αμπαζούρ ήταν ένα βαριετέ που παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές και φιλοξένησε στη σκηνή του πολλούς καλλιτέχνες όπως τον Φοίβος Δεληβοριάς, τη La Dandizette, τον Σπύρο Γραμμένο, τη Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου κ.α. Πέρσι προστέθηκε ένα ακόμη μέλος στην ομάδα, η Βιβή Πηνιώτη, συγγραφέας και ηθοποιός και τολμήσαμε μαζί μια πιο θεατρική εκδοχή του Αμπαζούρ, το Αμπαζούρ χωρίς σελοφάν, στο θέατρο Άβατον. Tην ιδεα να δουλεψουμε και ως ντουετο μας την εδωσε ο Φοιβος Δεληβοριας, αυτός ο γενναιώδορος άνθρωπος, όταν μας κάλεσε να συμμετέχουμε στην Ταρατσα του για μια ολόκληρη σεζόν ως ντουέτο. Από τότε κινούμαστε σε δύο ταχύτητες, φτιάχνοντας τις δικές μας ολοκληρωμένες παραστάσεις ως ομάδα και συμμετέχοντας ως ντουέτο με αυτοτελή νούμερα  όπου μας καλούν οι φίλοι.

-Πως δουλεύετε σαν ντουέτο, ποιο το περιεχόμενο της δουλειάς σας

Μας αρέσει πολύ να διασκευάζουμε τραγούδια που αγαπάμε είτε καθαρά μουσικά, είτε αλλάζοντας τελείως τους στίχους. Μας αρέσει να μπερδεύουμε διαφορετικά τελείως τραγούδια μεταξύ τους και να λέμε τα πιο σοβαρά πράγματα με τον πιο αστείο τρόπο. Αγαπάμε το δράμα και το μελό. Υποστηρίζουμε την ελαφριά πλευρά των πραγμάτων και την προσπάθεια των ανθρώπων που έχουν διαφορετική οπτική να συνυπάρξουν. Ίσως ο Στενός Κορσές είναι μια προσπάθεια μας να συνυπάρξουμε τελικά… Γραφούμε δικά μας κείμενα και δικά μας τραγούδια, πολλές φορές ράβουμε τα κουστούμια μας και φτιάχνουμε τα σκηνικά μας. Χρειάζεται κόπος και πολλές φορές απογοητευόμαστε, άλλες πάλι μας εκπλήσσει πόσο πολύ μπορεί να αγαπηθεί η δουλειά μας και να επικοινωνηθεί όπως ακριβώς το είχαμε φανταστεί. Μιλάμε πολύ για τις γυναίκες, για τα προβλήματα και τις χαρές μας και κυρίως γελάμε πολύ. Και τσακωνόμαστε. Και αυτό πολύ

-Έλσα;

Είμαι ηθοποιός και εκτός από τον Στενό Κορσέ, αγαπώ πολύ το θέατρο για παιδιά και τα λαίκά παραμύθια. Είμαι λοιπόν πολύ ευτυχής που συνεργάζομαι τα δύο τελευταία χρόνια με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος,στην παράσταση ο Κουκουμπλής και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Το πιο γλυκό ψωμί και συμμετέχω στη διάδοση λαϊκών παραμυθιών στα σχολεία. Το να παίζουμε κάθε μέρα σε διαφορετικό χώρο είναι δύσκολο, κουραστικό, αγχωτικό αλλά και συναρπαστικό. Ξυπνάω κάθε μέρα ευτυχισμένη που θα κουβαλήσουμε σκηνικά, θα χαθούμε στο δρόμο, θα μπούμε στη σχολικη αίθουσα και θα τη μεταμορφώσουμε σε χώρο μαγικό και θα πούμε παραμύθια.

-΄Αννη;

Είμαι ηθοποιός και ασχολούμαι πολύ με παιδιά κάνοντας κυρίως αφηγήσεις παραμυθιών και δραματοποιήσεις. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς βοηθώντας τους να προωθήσουν τη δουλειά τους μέσα απ το θέατρο και τη δραματοποίηση.  Γράφω τραγούδια και είμαι μεγάλη φαν των λαϊκών τραγουδιών της δεκαετίας 60-70 και θα ήθελα να είχα λαϊκή φωνή να δουλεύω στα μπουζούκια του τοτε. Συμβιβάζομαι με το να δημιουργώ ρόλους που το κάνουν. Επίσης θα ήθελα να είχα μια βίντατζ εκπομπή μαγειρικής και καθώς μαγειρεύω να δίνω συμβουλές στις γυναίκες πως να κρατήσουν για πάντα τον άντρα τους. Έχω και μια γάτα που τη λένε Ματίλντα και την αγαπώ πολύ. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να δουλεύω ως burlesque χορεύτρια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here