Η Σοφία Μπεκατώρου κατηγορεί το στέλεχος της ΕΙΟ ως δράστη της σεξουαλικής της κακοποίησης-Είναι στέλεχος της ΝΔ-«Θυματοποίηση» καταγγέλλει ο ίδιος

Η Σοφία Μπεκατώρου πριν προβεί στη δημόσια καταγγελία – εξομολόγηση για την σεξουαλική της κακοποίηση από ισχυρό παράγοντα της ιστιοπλοΐας σε ηλικία 21 ετών, είχε κάνει σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα κατονομάζοντας τον δράστη του βιασμού.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που φιλοξενεί συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου, έχει κατονομάσει στον εισαγγελέα το στέλεχος της ΕΙΟ ως τον άντρα που την βίασε.

Πρόκειται για παράγοντα που είναι επίσης στέλεχος της ΝΔ.

Τι απαντά ο φερόμενος ως δράστης

Σε δήλωση που δημοσιεύει το sport24.gr ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.

Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά.»

Η ΝΔ ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα

Με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ανεστάλη η κομματική ιδιότητα του φερόμενου ως δράστη

Νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: Ζητήσαμε και λάβαμε την παραίτησή του

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του στελέχους της που κατονόμασε στις Αρχές η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στο OPEN, η Ολυμπιονίκης σημείωσε ότι ο τρόπος που απάντησε ο Ομοσπονδία φανερώνει τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε τόσα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

“Όποια κοπέλα έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο να το δηλώσει, θα τη στηρίξω”, δηλώνει η ίδια, εξηγώντας ότι πολλές φορές είναι δύσκολο το θύμα να προχωρήσει σε καταγγελία όσο παραμένει εγκλωβισμένο στο ρόλο της αθλήτριας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here