Ξανθός: «Ούτε μπάνιο, ούτε ψάρεμα», λόγω ρύπων-Bελτιωμένη εικόνα σε όλο το Σαρωνικό

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί είπε:

  • «Ούτε μπάνιο ούτε ψάρεμα σε όσες περιοχές επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα». Με το τρόπο αυτό, «άδειασε» τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, που μιλώντας χθες βράδυ στον Σκάι, είπε ότι από σήμερα μπορούν οι πολίτες να πάνε για μπάνιο στις περιοχές όπου έγινε απορρύπανση.

Είπε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας επικοινωνεί διαρκώς με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο κ. Ξανθός σημείωσε, «νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολιτικά πρόσωπο πρέπει να κρίνονται στο τέλος της μάχης».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση σε όλο το Σαρωνικό είναι σαφώς πολύ καλύτερη από χθες. Ολες οι παραλίες της Γλυφάδας όπου είχε φτάσει η πετρελαιοκηλίδα, έχουν καθαρισθεί. Αυτό που μένει είναι να καθαρισθεί και το νερό της θάλασσας όπου επιπλέουν ακόμη διάφορα πετρελαιοειδή.

Τα νερά παραμένουν σαφώς ακατάλληλα για κολύμπι και ψάρεμα, αν και κάποιοι κάτοικοι στη Γλυφάδα, αψήφησαν τον κίνδυνο και κολυμπούσαν.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here