Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής παράταξης και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Προσπαθήσατε αυτό το τριήμερο, με κάθε τρόπο, να εκτρέψετε τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, με στόχο να μη συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, για την οικονομία, να μη συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από τη κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει.», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε «εκλογές-αρένα».

«Εγώ θα μιλώ για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση»

«Ότι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σας μίλησα προγραμματικά και έτσι θα συνεχίσω μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να υβρίζετε και να συκοφαντείτε. Ακόμη και να αμαυρώνετε τη μνήμη νεκρών. Αν νομίζετε ότι σας τιμά συνεχίστε. Εγώ θα μιλώ για αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος. Για τις ανάγκες των πολλών. Για τις πολιτικές που θα βγάλουν τους πολλούς από τη κρίση», επισήμανε.

«Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς»

«Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω προγραμματικά μέχρι τις εκλογές. Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε, αν θέλετε, να υβρίζετε, να συκοφαντείτε, ακόμα και νεκρούς, που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να απαντήσουν, αλλά και που δεν ήταν δημόσια πρόσωπα για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία την πολιτική τους πορεία, την πολιτική τους περπατησιά και την κοινωνική του διαδρομή», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε ότι υπήρξε πρωθυπουργός, είχε μια δημόσια ζωή, οι πολίτες έχουν άποψη και αφού σημείωσε ότι τον σέβεται παρατήρησε: «Εκείνη την εποχή που ήταν πρωθυπουργός η μισή Ελλάδα, σε ένα πολωμένο κλίμα, και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον αποκαλούσε «αποστάτη», «εφιάλτη». Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε αυτά. Ποτέ δεν έχω αποκαλέσει με τα λόγια αυτά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εχω την αίσθηση ότι μάλλον εσείς δεν τιμάτε τη μνήμη του πατέρα σας, όχι εγώ. Διότι εσείς κ. Μητσοτάκη περπατάτε με μια βαριά σκιά πάνω από το κεφάλι σας, που είναι η σκιά του πατέρα σας. Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ, κανένα σύμπλεγμα. Είμαι υπερήφανος για όσα έχει κάνει ο πατέρας μου και για την οικογένεια μου. Αλλά εσείς δείχνετε κ. Μητσοτάκη, με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε, ότι κάποιο πρόβλημα έχετε».

Τόνισε, ακόμα, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε «μισή συγγνώμη» για την «αθλιότητα» του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την «αθλιότητα» που έκανε, όπως είπε, παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της χούντας και να λέει ότι είναι ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας.

Σημείωσε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη για την «αθλιότητα» που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού εδώ και τρία χρόνια μάς διαβεβαιώνετε ότι έχετε, όχι απλά τη νίκη, αλλά τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας; Αφού και χθες μας είπατε ότι είσαστε ο βέβαιος νικητής των εκλογών. Όχι απλά νικητής, αλλά θριαμβευτής με 10-15 μονάδες, σε όποια κάλπη κι αν στηθεί, όποτε κι αν στηθεί. Γιατί δείχνετε τέτοιο άγχος, τέτοια ανασφάλεια και τέτοιο πανικό; Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως τελικά ζορίζεστε και γι’ αυτό, αντί να συζητάμε άλλα, θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την προγραμματική συζήτηση».

«Μήπως ανακαλύψατε ότι για να κερδίσεις στην κάλπη δεν αρκεί να έχεις την πλειοψηφία των ΜΜΕ με το μέρος σου; Μήπως ο προδιαγεγραμμένος και προεξοφλημένος εκλογικός σας θρίαμβος θα είναι για άλλη μια φορά μόνο δημοσκοπικός; Όπως τον Ιούλη του 2015, που οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω 15 με 20 μονάδες; Μήπως αυτός είναι ο λόγος που σας οδηγεί σε αυτή την επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης; Ή μήπως γιατί όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, φοβάστε ότι τόσον καιρό ζείτε σε μια φούσκα;» είπε.

«Ζείτε, κύριοι της αντιπολίτευσης, εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑκαταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, δε πρόκειται να σβήσει και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Όχι γιατί, όπως λέτε, κάνει παροχές, δεν κάνουμε παροχές. Αλλά γιατί εκφράζει κι εκπροσωπεί ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης στη χώρα και, κυρίως, είναι η παράταξη που εκπροσωπεί και που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών» σημείωσε.

Κατά τον πρωθυπουργό, «όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση στο προσωπικό και στο ηθικό πλεονέκτημα, θα χάσει κατά κράτος», αφού με αυτόν τον τρόπο δίνει «πάσες σε κενό τέρμα» στην κυβέρνηση.

«Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε τη συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε «όλοι το ίδιο είμαστε»» υποστήριξε, για να συμπληρώσει: «Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος της ελίτ ή ότι είμαι εγώ μέλος της. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά σας κι ο απαξωτικός σας λόγος για τον λαό» υπογράμμισε.

«Εγώ, παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε έτσι μέχρι τις εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι κάνει προεκλογική καμπάνια υποψηφίων της ακροδεξιάς στη Λατινική Αμερική, έχει αντιγράψει την καμπάνια του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ωστόσο, «σε αντίθεση με αυτόν ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει επιτυχία στις εκλογές».

«Αναφερθήκατε στον κ. Κουφοντίνα. Όταν επί ημερών σας ο Χριστόδουλος Ξηρός έπαιρνε, ορθώς, άδειες και τελικά μια μέρα δεν γύρισε, δεν ήσασταν υπουργός; Ούτε αντιδρούσατε, ούτε μιλάγατε» επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

«Όσο εσείς θα ασχολείστε με την παραπλάνηση, εμείς θα εργαζόμαστε για να δίνουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών. Με ιεραρχήσεις για τις επόμενες γενιες και για τους αδύναμους. Eμείς θα δίνουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των πολλών. Τα μέτρα στήριξης που φέρνουμε και ψηφίσουμε είναι μόνιμα, είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Και δεν είναι μέτρα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος, δεν παράγουν έλλειμα. Είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς. Προχωρούμε σε αυτή την ελάφρυνση χωρίς να ανταλλάξουμε ούτε απολύσεις, ούτε περικοπές» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είπατε κ. Μητσοτάκη ότι δεν γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη. Θα’ ρθείτε να την ψηφίσετε;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Σας προτείνω να πάτε μια βόλτα και να στείλετε και τα στελέχη σας σε όλη τη χώρα τη μέρα που οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη 13η σύνταξη στα ΑΤΜ, να τους τα πείτε αυτά. Να τους πείτε ότι είναι λαϊκισμός και παροχολογία» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπτα, «τα μέτρα στήριξης που θα ψηφίσουμε άμεσα στη Βουλή, είναι μόνιμα. Είναι η απόδοση δικαιοσύνης για τους πολλούς, η ανταμοιβή των θυσιών, η αυγή της επόμενης ημέρας για την πατρίδα μας».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι θέλει να εφαρμόσει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ. Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα των πολλών και η Ελλάδα των ελίτ είναι δύο κόσμοι ανειρήνευτοι, δεν συμβιβάζονται. Γι’ αυτό σας λέω ότι, όταν σας αποδίδω ότι είστε ο εκπρόσωπος των ελίτ, δεν μέμφομαι ούτε την καταγωγή σας, ούτε πώς μεγαλώσατε κι ανατραφήκατε μέσα στις τάξεις των ελίτ. Την πολιτική σας κρίνω και τις θέσεις σας, που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας ισχυρής μειοψηφίας σε αυτό τον τόπο, την ολιγαρχία του πλούτου. Γιατί όταν βάζετε πέντε ευρώ για τους πολλούς στα νοσοκομεία και καταργείτε την πρόσβαση των ανασφάλιστων, ρίχνετε τα βάρη στους πολλούς, ενώ την ίδια ώρα χαρίζετε 241 εκατομμύρια από τις επιστροφές των φαρμακευτικών εταιριών για το rebate. Άρα, ελαφρύνετε τους λίγους, ενώ εμείς κάνουμε το ακριβώς αντίθετο» υποστήριξε.

«Η εθνική αντιπροσωπεία σήμερα θα απαντήσει θετικά ότι είναι με τους πολλούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε, «το πιο κρίσιμο είναι τι θα απαντήσει ο ελληνικός λαός, που στις 26 του Μάη θα στείλει ένα μήνυμα ηχηρό και ισχυρό και στις ελίτ, αλλά και στους αλαζόνες που νομίζουν ότι η επιθυμία της εξουσίας αρκεί για να δικαιώσει τα πάντα. Κάθε ατόπημα, κάθε ακρότητα, κάθε ψεύδος, κάθε συκοφαντία, κάθε προσβολή» ανέφερε.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε, με αξιοπρέπεια, με ταπεινότητα, με προσήλωση στο έργο μας, με επιχειρήματα, με σκληρή δουλειά και με σκληρή προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δώσουμε την τελική μας αναφορά στην κοινωνία και μόνο στην κοινωνία. Στον ελληνικό λαός, στους πολλούς και μόνο στους πολλούς» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here